Temat: Pytanie do wszystkich

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów? Czym smarujecie chleb, bułki? Jestem bardzo ciekawa ponieważ ja odkąd pamiętam kupowałam zwykłą margarynę do pieczywa (Delma,Smakowita itp). Powiem szczerze, że nawet mi smakowała a prawdziwe masło kupowałam tylko córce (1,5 roku). Jakiś czas temu zarejestrowałam się na bardzo ciekawej stronie na której mam możliwość testowania różnych produktów i takim sposobem udało mi się dostać do kampanii Finuu. Z początku byłam sceptyczne nastawiona bo dla mnie masło to masło, ale juz po pierwszym spróbowaniu przekonałam się, że kanapki smakują całkiem inaczej z Finuu:) Moi znajomi i rodzina tez to potwierdzają bo dałam im oczywiście spróbować. Oprócz tego, że dobrze smakuje to jest z samych naturalnych składników. I tutaj moje pytanie. Czego wy używacie? Czy lepiej jest zapłacić troszkę więcej i mieć dobre smarowidło czy nie ma to dla Was większego znaczenia czym smarujecie?

Dodam zdjęcie byście wiedzieli o jakim maśle mówię... a może próbowaliście go?

Pasek wagi

tylko olej kokosowy

Pasek wagi

kupuje masło ekstra. Wszystko jedno czy łowickie, łaciate czy lurpak Ważne dla mnie jest tylko żeby nie miało tłuszczów roślinnych. 

Pasek wagi

ja mam masło irlandzkie, najlepiej solone, a dla dzieci właśnie Finuu kupujemy, bo zwykłe masło jest "fuuuu" ;) żadne masmixy,delmy czy inne, nie wchodzą w grę. 

Pasek wagi

Ja używam osełek :) 

tarczycowa napisał(a):

Ja używam osełek :) 

ja też :D

Kupuję tylko masło z 82% zawartością tłuszczu. Wszelkiego typu margaryny nie wchodzą w grę bo to straszny syf (typu jakieś delmy czy masmixy) a osobiście uważam, ze lepiej zjeść samo masło niż mieszankę taką jak Finuu bo jest po prostu smaczniejsze. 

Ja kupuje masło o zawartości tłuszczu pow. 82%, nie ważne jakiej marki, często nawet biedronkowe, byle by tylko było w składzie to co powinno być w prawdziwym maśle :)

Pasek wagi

Zawsze używam masła (żadnych miksów, masmixów, czy innych kombinacji nie uznaję), lub awokado.

Olej kokosowy nierafinowany, masło, czasem jakiś inny olej.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.