Temat: Pytanie do wszystkich

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów? Czym smarujecie chleb, bułki? Jestem bardzo ciekawa ponieważ ja odkąd pamiętam kupowałam zwykłą margarynę do pieczywa (Delma,Smakowita itp). Powiem szczerze, że nawet mi smakowała a prawdziwe masło kupowałam tylko córce (1,5 roku). Jakiś czas temu zarejestrowałam się na bardzo ciekawej stronie na której mam możliwość testowania różnych produktów i takim sposobem udało mi się dostać do kampanii Finuu. Z początku byłam sceptyczne nastawiona bo dla mnie masło to masło, ale juz po pierwszym spróbowaniu przekonałam się, że kanapki smakują całkiem inaczej z Finuu:) Moi znajomi i rodzina tez to potwierdzają bo dałam im oczywiście spróbować. Oprócz tego, że dobrze smakuje to jest z samych naturalnych składników. I tutaj moje pytanie. Czego wy używacie? Czy lepiej jest zapłacić troszkę więcej i mieć dobre smarowidło czy nie ma to dla Was większego znaczenia czym smarujecie?

Dodam zdjęcie byście wiedzieli o jakim maśle mówię... a może próbowaliście go?

Pasek wagi

Tylko masło extra min 82% tłuszczu mlecznego.

po co kupować mieszanki masła z tłuszczami roślinnymi, jak można jeść zwykłe masło?

Mia900 napisał(a):

tarczycowa napisał(a):

Ja używam osełek :) 
ja też

ja też. Tylko masło prawdziwe. Na nim tez najcześciej smażę.

żadnych oblesnych tłuszczy trans, ani to dobre, ani zdrowe.

Używam masła.

Tylko masło. Margaryna to syf trans (uwodorniony olej roślinny)

Pasek wagi

Tylko masło: do smarowania extra, do smażenia klarowane. Czasami do smażenia (np. omletów na słodko) używam tłuszczu kokosowego. 

A, i żaden internetowy spam nie przekona mnie do syfiastych miksów. Sprawdziłam ten produkt, nie dość, że drogi to robiony z tanich składników: olej rzepakowy 34% i ta ładnie brzmiąca lnianka aż 2 %.

Pasek wagi

Używam osełki.

My tez uzywamy Finuu:) Nadaje sie do smarowania zaraz po wyjeciu z lodowki. Do pieczenia maslo. Do smazenia olej rzepakowy. Czasem tez korzystam z oleju kokosowego.

Boże.. już raz jedną vitalijka robiła tu kryptoreklame tego maslopodobnego produktu. Producentkazał jej upierać się, że to MASŁO. 

Mieszkam w Finlandii i mnie to śmieszy. Polskie śmietankowe masło jest 100 razy lepsze od skandynawskiego.

Masłem, ale mam ulubione moje regionalne, ewentualnie jakieś "ostrołęckie" albo z mlekovity. Osełki najlepsze tylko drogie. A już w ogóle nie rozumiem osób kupujących masło roślinne, to już lepiej żadne niż takie.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.