- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 marca 2017, 14:51
Mam pytanie do wszystkich forumowiczów? Czym smarujecie chleb, bułki? Jestem bardzo ciekawa ponieważ ja odkąd pamiętam kupowałam zwykłą margarynę do pieczywa (Delma,Smakowita itp). Powiem szczerze, że nawet mi smakowała a prawdziwe masło kupowałam tylko córce (1,5 roku). Jakiś czas temu zarejestrowałam się na bardzo ciekawej stronie na której mam możliwość testowania różnych produktów i takim sposobem udało mi się dostać do kampanii Finuu. Z początku byłam sceptyczne nastawiona bo dla mnie masło to masło, ale juz po pierwszym spróbowaniu przekonałam się, że kanapki smakują całkiem inaczej z Finuu:) Moi znajomi i rodzina tez to potwierdzają bo dałam im oczywiście spróbować. Oprócz tego, że dobrze smakuje to jest z samych naturalnych składników. I tutaj moje pytanie. Czego wy używacie? Czy lepiej jest zapłacić troszkę więcej i mieć dobre smarowidło czy nie ma to dla Was większego znaczenia czym smarujecie?
Dodam zdjęcie byście wiedzieli o jakim maśle mówię... a może próbowaliście go?
7 marca 2017, 15:13
po co kupować mieszanki masła z tłuszczami roślinnymi, jak można jeść zwykłe masło?
7 marca 2017, 15:15
ja teżJa używam osełek :)
ja też. Tylko masło prawdziwe. Na nim tez najcześciej smażę.
żadnych oblesnych tłuszczy trans, ani to dobre, ani zdrowe.
7 marca 2017, 15:16
Używam masła.
7 marca 2017, 15:47
Tylko masło: do smarowania extra, do smażenia klarowane. Czasami do smażenia (np. omletów na słodko) używam tłuszczu kokosowego.
A, i żaden internetowy spam nie przekona mnie do syfiastych miksów. Sprawdziłam ten produkt, nie dość, że drogi to robiony z tanich składników: olej rzepakowy 34% i ta ładnie brzmiąca lnianka aż 2 %.
Edytowany przez LoginAla 7 marca 2017, 15:55
7 marca 2017, 16:02
My tez uzywamy Finuu:) Nadaje sie do smarowania zaraz po wyjeciu z lodowki. Do pieczenia maslo. Do smazenia olej rzepakowy. Czasem tez korzystam z oleju kokosowego.
Edytowany przez Grubbbcia 7 marca 2017, 16:05
7 marca 2017, 16:10
Boże.. już raz jedną vitalijka robiła tu kryptoreklame tego maslopodobnego produktu. Producentkazał jej upierać się, że to MASŁO.
Mieszkam w Finlandii i mnie to śmieszy. Polskie śmietankowe masło jest 100 razy lepsze od skandynawskiego.
7 marca 2017, 16:17
Masłem, ale mam ulubione moje regionalne, ewentualnie jakieś "ostrołęckie" albo z mlekovity. Osełki najlepsze tylko drogie. A już w ogóle nie rozumiem osób kupujących masło roślinne, to już lepiej żadne niż takie.