- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 marca 2017, 13:51
Pytanie za 100 punktów :)
Wyobrażcie sobie obiad:
- makaron/ryż/kasza
- duszona pierś z kurczaka
- brokuły/kalafior/fasolka szparagowa (z wody)
I czym to "polać", z czym wymieszać, aby to było jakieś takie mniej suche... U mnie króluje musztarda albo ketchup. Kiedyś majonez z jogurtem (ale teraz jestem na diecie) ale coś innego może możecie polecić?
7 marca 2017, 14:32
dlaczego niesmaczne? pomijając fakt że nie jem kurczaka a np tofu to moim zdaniem obiad jest pycha, jem tak często + autorka nie napisała, że będzie to jeść codziennie więc nie wiem skąd pytanie "ile wytrwasz"Nie chce sobie tego wyobrażać, brzmi jak coś, czego na pewno nie chciałabym zjeść. Jak długo wytrwasz jedząc takie niesmaczne jedzenie?
Przecież to była ironia.
7 marca 2017, 14:33
No niekoniecznie :D
7 marca 2017, 14:36
ja tak często jem i uwielbiam... nie wiem o co chodzi innym. Makaron razowy, kurczak, brokuł i SOS CZOSNKOWY na jogurcie naturalnym :) dla przykładu: pół h temu zjadłam taki obiad :D
7 marca 2017, 14:39
ja bym udusiła te pierś w śmietanie
7 marca 2017, 14:41
ja tak często jem i uwielbiam... nie wiem o co chodzi innym. Makaron razowy, kurczak, brokuł i SOS CZOSNKOWY na jogurcie naturalnym :) dla przykładu: pół h temu zjadłam taki obiad :D
7 marca 2017, 14:41
wrzuć do tego kurczaka pół puszki krojonych pomidorów i dopraw wedle gustu, zapewniam, ze robi sie pyszne danie, własnie takie zjadłam ;)
7 marca 2017, 15:09
O, jak mam serio podać przepis na składniki powyżej, to robiłam coś w stylu warzyw po indyjsku. Ryż, kura, a do tego warzywny gulasz (co tam wpadnie, papryka, fasolka, brokuły, cukinia, cebula, pieczarki) z mlekiem kokosowym i curry. No ale to już nie jest "suche" danie. Do brokułów w wersji minimalistycznej widzi mi się tylko jakiś ser, ale to średnio dietetyczne :S
7 marca 2017, 15:35
Ups... nie wiedziałam, że moje pytanie będzie takie trochę "kontrowersyjne" :)
Przyznaję się bez bicia - jestem LENIEM i ANTYTALENTEM jeśli chodzi o gotowanie (i chyba nie tylko... ;P ).Kupuję 2 kilogramy piersi kurczaka (tylko takie mięso nie ma żyłek, chrząstek, przebarwień) porcjuję, duszę hurtem i zamrażam - dlatego nie mam "naturalnego sosiku" i innych kombinowanych.
Ale dzięki - kilka propozycji wypróbuję :)