- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 marca 2016, 15:05
Moja mama miała zrobić lekkie warzywne danie, i usmażyła wszystko w takiej ilości tłuszczu, że w patelni po zdjęciu jedzenia został centymetr oleju... jedząc czułam, że każdy kawałeczek oblepiony był tłuszczem, który pozostawał mi na ustach, a na talerzu zostało wiele plam tego co ściekło. One po prostu tonęły w oleju. Ile policzyć oleju na jeden talerz takiego dania? Składało się z różnych warzyw pokrojonych w kostkę i z kurczaka.
20 marca 2016, 15:15
Ech, dobrze wiesz, że liczę na to, że ktoś przeczytał odpowiedni artykuł lub znalazł inne dobre źródło potrzebnej mi wiedzy i mi ją przekaże. A może ktoś sprawdził to ważąc eksperymentalną porcję jedzenia, a następnie natłuszczając ją? A może ktoś wie, że jak doda na patelnię pięć łyżek oleju, to na pacie zostaną np. dwie co oznacza, że porcja wchłania 30 g oleju? Różne ludzie mają doświadczenia.
20 marca 2016, 15:26
5 łyżek oleju to 25 gr oleju ,łyżka ma 5 gr a nie 10 gr ....sprawdziłam , jeżeli warzywa były całe w tłuszczu to jeśli porcja miała jakieś 300gr to pewnie z 5gr.
Edytowany przez HelloPomello 20 marca 2016, 15:27
20 marca 2016, 15:47
5 łyżek oleju to 25 gr oleju ,łyżka ma 5 gr a nie 10 gr ....sprawdziłam , jeżeli warzywa były całe w tłuszczu to jeśli porcja miała jakieś 300gr to pewnie z 5gr.
Łyżka łyżce jednak nierówna.. http://www.ilewazy.pl/lyzka-oleju.
Ja sądzę, że tam tłuszczu było dużo więcej niż 5 gram.
20 marca 2016, 16:34
Jeżeli nadal chcesz odzyskać okres to przestań przejmować się takimi pierdołami.
20 marca 2016, 16:38
Wczoraj się jakoś załamałam, znowu pobrałam apkę do kalorii, znowu liczę i znowu nie myślę o niczym innym, walczą we mnie dwie chęci, jedna od okresu, druga od brzucha bez tłuszczu...