Temat: Ile tłuszczu przykleiło się do warzyw podczas smażenia?

Moja mama miała zrobić lekkie warzywne danie, i usmażyła wszystko w takiej ilości tłuszczu, że w patelni po zdjęciu jedzenia został centymetr oleju... jedząc czułam, że każdy kawałeczek oblepiony był tłuszczem, który pozostawał mi na ustach, a na talerzu zostało wiele plam tego co ściekło. One po prostu tonęły w oleju. Ile policzyć oleju na jeden talerz takiego dania? Składało się z różnych warzyw pokrojonych w kostkę i z kurczaka.

A wiesz, że tłuszcz jest potrzebny by się te witaminy z warzyw wchłonęły? 

Ta choroba jest jednak straszna...

policzylam. 573 kcal.

Pasek wagi

Iwnow napisał(a):

policzylam. 573 kcal.

Lol mamy Pytię na forum tudzież Sybillę, nic tylko posadzić na trójnogu i okadzić (kreci)

Skąd na litość boską to wyliczyłaś skoro autorka nie podała ilości niczego.....

musisz sie w konci wziac w garsc jezeli naprawde chcesz odzyskac miesiaczke..

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.