14 marca 2008, 20:32
czy wiecie może ile kcal ma rybka panga ? nigdzie nie moge znaleźć ... ; ]
16 marca 2008, 13:04
Uwielbiam pange w curry, czasem ja sobie pieke z cebulka ziolami (takie cebulki ze sloiczka takie malutkie sa naprawde pyszne z wyciagu z pangi)
- Dołączył: 2006-01-30
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 689
20 marca 2008, 20:49
> uwielbiam pange, ale slyszalam ze jest sztucznie
> hodowana i dlatego tez nie za zdrowa :(
też to słysząłam a pangę uwielbiam :) ...
na jutro planuję właśnie rybkę więc sobie chyba w piekarniku zrobię z ziołami a facetowi zrobię tradycyjnie ;)
21 marca 2008, 12:08
o bożena! to zdjęcie jest straszne, ale niestety musze się zgodzic z tym, że Panga zawiera toksyczne substancje... Pracuję w miejscu gdzie między innymi bada się takie rzeczy i u nas nikt pangi - mimo tego , ze jest pyszna ( bo to nalezy przyznac) nie jada z obawy o swoje zdrowie. takze proponuje inna rybke
- Dołączył: 2009-02-10
- Miasto:
- Liczba postów: 616
23 lutego 2009, 03:37
Stary temat , ale napisze.. bardzo lubie ta rybke:) Poznalam ja dopiero w Irlandii i tu kupujemy ja w portowym sklepiku rybackim, swiezo lowiona a nie jakas mrozonke z Mekongu, dlatego sie raczej nie obawiam:)

Rybka pyszna, biale miesko, prawie zero rybiego smrodku i malo tluszczyku..PYCHA!!
Swoja droga troche szkoda mi tych ktore hodowane sa a Wietnamie..nieludzkie:( ale coz zrobic jesli dla czlowieka najwarzniejszy jest pieniadz..
23 lutego 2009, 08:46
jagienkaa bardzo dobrze ze to umiesscilas tutaj..... ja kiedy dow sie o tym wszystkim...... nie tknelam tego swinstwa nigdy wiecej :/
- Dołączył: 2009-02-22
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 22
23 lutego 2009, 10:24
Macie rację, nigdy więcej pangi... Dorsz jest lepszy :)
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
23 lutego 2009, 10:34
nie jem tego do dawna -to nie ryba tylko chemia
- Dołączył: 2007-07-11
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 317
26 lutego 2009, 18:39
Ta ryba to właściwie pływające białko które dodatkowo zawiera sporo "dodatków" o których napisano wcześniej w tym wątku (metale ciężkie, hormony itp.). Najważniejsze to jednak, że nie zawiera praktycznie zdrowych kwasów tłuszczowych które właśnie są najcenniejsze w rybach. Dla smakoszy to też mało atrakcyjna ryba choć osoby które nie lubią smaku "typowej" ryby to może być jakś alternatywa ale w sumie mało zdrowa. Lepiej zjeść sobie twarożek lub po prostu inną rybę ;-)
- Dołączył: 2009-02-23
- Miasto: Wieliczka
- Liczba postów: 70
3 marca 2009, 00:36
Panga ma dobry smak ale zainteresujcie się skąd sprowadzamy tę rybę i gdzie jest ona hodowana.Stracicie cały apetyt.Zdrowe są ryby morskie. Pozdrawiam.