- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 lutego 2022, 14:00
Pytanie głównie do osób pracujących w biurze. Jak wygląda wasz jadłospis na 8 godzin, które spędzacie w pracy?
Jakie dania/przekąski ze sobą zabieracie?
Mam w pracy zarówno lodówkę jak i mikrofalę tylko brak mi pomysłów na posiłki......
7 lutego 2022, 18:33
ja pracuje miedzy 7.00 - 17.00 wiec jem tez w pracy - na ogol dopiero w przerwie ok 12.30 - salatki z jajkiem (2), kurczakiem lub lososiem, salata rzymska i co tam mam. Dzsiaj mialam swiezego ananasa w kawaleczkach oprocz tego. W pojemnikach, czasem robie warzywa z woka z kasza gryczana.
7 lutego 2022, 18:43
Nic nie biore do pracy, jem sniadanie w domy okolo 7 rano i potem o 12 wychodze na lunch, w domu jestem okolo 17-19, zalezy czy Mloda ma zajecia, czy jest cos do zalatwienia, kolacja i lulu.
7 lutego 2022, 18:47
Jeżeli idę do pracy na rano to zabieram ze sobą nocną owsiankę i jakieś owocowe smoothie na 2 śniadanie a obiad już w domu.
Jeżeli mam zmianę popołudniowo/wieczorną to też smoothie (czasami zdarza mi się wymienić je na sałatkę jakąś) i coś obiadowego (makaron z kurczakiem i warzywami, gulasz, ogólnie takie dania jedno pojemnikowe).
Edytowany przez Songbird 7 lutego 2022, 18:47
7 lutego 2022, 18:58
Co to jest ta nocna owsianka? Pierwsze slysze. Platki namoczone przez noc czy jak?
7 lutego 2022, 19:03
Sniadanie około 10 owsianke robię. 14 mandarynki, kefir lub suchary i np konserwa rybna. Obiad w domu w którym zawsze są warzywa. Nie dojadam nigdy lub baaaardzo rzadko.
7 lutego 2022, 19:24
Co to jest ta nocna owsianka? Pierwsze slysze. Platki namoczone przez noc czy jak?
Dokładnie tak :) Płatki z wszystkimi dodatkami zalewam napojem roślinnym i wstawiam na noc do lodówki. Tym sposobem wstaje rano i śniadanie na wynos jest już gotowe :))
7 lutego 2022, 21:38
Co to jest ta nocna owsianka? Pierwsze slysze. Platki namoczone przez noc czy jak?
Dokładnie tak :) Płatki z wszystkimi dodatkami zalewam napojem roślinnym i wstawiam na noc do lodówki. Tym sposobem wstaje rano i śniadanie na wynos jest już gotowe :))
Aaa okej ;-) Dzieki za wyjasnienie ;-)
7 lutego 2022, 21:54
Śniadanie jem chwile po 8 i jest to zazwyczaj jogurt naturalny z musli. Koło 12 jem obiad. Jest to zazwyczaj spora porcja: warzywa, kurczak/ryba i jakies węgle w postaci ziemniaków lub makaronu. Kolejny posiłek jem już dopiero koło 17 i jest to zazwyczaj zupa.
7 lutego 2022, 22:19
Nie będę oryginalna 😉 Kiedy pracowałam w biurze, jadłam w domu syte śniadanie przed wyjściem (jajka na milion sposobów + kanapka z dużą ilością różnych warzyw albo omlet z fetą i szpinakiem + sałatka z pomidorów czy coś w ten deseń). Do pracy brałam najczęściej dania jednogarnkowe (np. kaszę z gulaszem, "chłopski garnek", chilli con carne, leczo, bigos, wszelkiego rodzaju sałatki) albo po prostu podwójną porcję zupy. Czasem były to też pierogi, jakiś filet z kurczaka/ryba z warzywami i kaszą albo po prostu makaron (z tuńczykiem/bolognese/z zielonym pesto). Przekąsek starałam się unikać - no, chyba, że ktoś poczęstował jakimś ciachem do kawy - wtedy dawałam się skusić 😁
Obecnie obiad jem w pracy - mam zapewniony posiłek u pracodawcy.
7 lutego 2022, 22:19
przynoszę sobie 1. komponenty do owsianki w opakowaniu hermetycznym (płatki owsiane, chia, owoce) i w pracy zalewam najpierw wrzątkiem by napęczniało, a potem mlekiem, 2. komponenty w opakowaniu hermetycznym do zrobienia kanapek (nie robię w domu, bo mi się porozwala wszystko; mam fajne opakowanie z ikei z podziałkami na różne produkty) - chleb, sałata, rzodkiewka, ugotowane jajko, szczypiorek, czarnuszka, kukurydza słodka, 3. ewentualnie chleb, serek wiejski, szczypiorek, rzodkiewka lub ogórek.
próbowałam nosić 2 posiłki, przy czym drugi to zupa w hermetycznym opakowaniu, ale praktycznie nigdy tego nie zjadałam, za dużo było tego dla mnie.