- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 stycznia 2012, 11:05
Edytowany przez Golebica 1 czerwca 2012, 18:45
5 stycznia 2014, 11:18
5 stycznia 2014, 20:04
5 stycznia 2014, 22:00
5 stycznia 2014, 22:42
6 stycznia 2014, 00:01
6 stycznia 2014, 10:10
7 stycznia 2014, 09:39
7 stycznia 2014, 10:08
witajcie :) - po "ogarnięciu się" waga spadła o 3 kilo w ciągu 6 dni :)
ja niestety nie mogę grzeszyć ani cukrem ani masełkiem ani niczym bo od razu katastrofa wagowa, ale to pewnie też wina wieku - 40 stuknęła i metabolizm siadł....
Gratuluję wszystkim spadeczków!!!!!!
idę 1/1 i dzisiaj dzień PW!!!
Składniki
2 cukinie
2 jajka
250 ml chudego białego serka
250 ml śmietany 3% tłuszczu
2 łyżki stołowe otrąb owsianych
1 łyżka stołowa otrąb pszennych
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku
30 g odtłuszczonego sera gruyere
Sól
Pieprz
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Cukinie umyć i pokroić w drobną kostkę. Zagotować 200 ml wody z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzucić cukinie do rondla i gotować 2 minut. Dodać otręby i gotować 1 minutę ciągle mieszając. Zdjąć z ognia. W misce ubić jajka, biały serek, śmietanę i ser gruyère. Doprawić solą i pieprzem. Wlać masę do silikonowej formy na tartę i wstawić do piekarnika na 30 minut. Można jeść na gorąco lub zimno. "
ciekawe co to - ser gruyere?
Pozdrawiam