- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 września 2015, 10:17
Jakis czas temu podgrzewalam mrozone babeczki, takie gotowe, ktore wklada sie do piekarnika z zamrazalki. Po wlozeniu czterech zorientowalam sie ze jedna musze zostawic w zamrazalce, byla juz lekko cieplo, odmrozona, a ja glupia wlozylam ja szybko do zamrazalki. Dzisiaj ja sobie odgrzalam i jak zjadlam juz pol przypomnialam sobie o tym, ze przeciez kiedyz juz ja odgrzewalam i lekko ciepla znow zamrozilam.
Czy mogly sie tam namnozyc jakies bakterie itp.? Pomocy :(
Wiem, ze z tym ponownym zamrozeniem cieplego produktu zrobilam wielka glupote, tego juz nie oceniajcie.
17 września 2015, 10:19
tak możesz się zatruć nie zamraza się ponownie produktu wcześniej rozmrozonego
Edytowany przez 4037c4f405a1fba773524cbcc908c050 17 września 2015, 10:20
17 września 2015, 10:20
nie panikowalabym az tak. Gdyby to bylo mieso to mozna sie martwic ale babeczka?? Nic ci nie bedzie. Byla z nadzieniem??
17 września 2015, 10:21
Salmonella podobno jesli produkt bedzie trzymany w 60 stopniach juz przez 12 min.
17 września 2015, 10:22
nie panikowalabym az tak. Gdyby to bylo mieso to mozna sie martwic ale babeczka?? Nic ci nie bedzie. Byla z nadzieniem??
Niestety tak, z plynnym nadzieniem czekoladowym
17 września 2015, 10:42
nic Ci nie będzie, bez przesady
17 września 2015, 11:13
Od jednej babeczki nie zbiedniejesz ;) Ja bym wyrzuciła, już raz się zatrułam bo zjadłam loda, którego ktoś musiał wcześniej wyjąć na chwilę z zamrażarki :(