- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 lutego 2016, 20:39
Właśnie skończyłam jeść słoik masła orzechowego z lidla. Miałam go kilka tygodni i konsumowałam po trochu każdego dnia na kolację. Zastanawiam się teraz nad spróbowaniem masła innej firmy, bo nie chcę się ograniczać. Jakie masło wy jecie i polecacie i jak się ma w stosunku do tego lidlowskiego mcennedy?
23 lutego 2016, 12:14
Ja polecam masło domowej roboty, 100% naturalne, bez chemicznych dodatków, w smaku boskie i stosunkowo tanie
wersja 1: Prażysz orzeszki ziemne, lekko solisz, blendujesz tak długo aż będą miały konsystencję masła (opcja słona i miękka, mimo trzymania w lodówce)
wersja 2: To samo co wyżej tylko zamiast soli dodajesz łyżkę miodu (słodki i twardszy krem wychodzi)
23 lutego 2016, 12:35
Meridian, żadnych dodatków i na samym opakowaniu jest napisane, że oddzielanie się oleju jest zjawiskiem normalnym. Dlatego przed każdym użyciem mieszam masło ;)
23 lutego 2016, 12:49
Sante :-) jeszcze taka "nutella mniejsze zło" - nutters :D smaczne :) no i oczywiście eksperymenty w domu, np. wymieszanie orzechów z sezamem i zmielenie na masło :)
23 lutego 2016, 12:56
A tak z ciekawości- jakich blenderów do tego używacie? Bo na tahini raz spaliłam Philipsa. A do masła orzechowego używam wyciskarki wolnoobrotowej.
23 lutego 2016, 13:38
ja zawsze kupuje maslo meridian z nerkowcow, jakos najbardziej mi smakuje. i jest w 100% z orzechow. bez soli, cukru, oleju palmowego :)