Temat: Domowe wypieki

Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?

Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł 

Tort ananasowy koszt 80 zł 

Tort różowy z falbankami koszt 90 zł 

Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł 

Tort orzechowy koszt 90 zł 

Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł 

Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł 

Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl 

wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .


Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:

Knoppers cena 80 zł 

Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł

Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł 

Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł 

Sernik z jagodami cena 60zł 

Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł 

Seromak cena 60zł 

Snicers cena 55zl

Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł 

3 Bit cena 55zl 

Shrek cena 55zl

Prince Polo cena 55zl 

Pychotka cena 55 zł 

Królewicz cena 55 zł 

Sernik tradycyjny cena 60 zł 

Ciasto czeskie cena 50zl 

Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł

Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl

Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl 

Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł 

Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm  cena 45zl

Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł

Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł 

Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl. 

Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę. 

A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.


Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl

poogladalam jeszcze zdjecia i zgadzam sie z wieloma glosami, ze nad jakoscia zdjec i wygladam ciast trzeba popracowac.

te z moje wypieki sa cudne, ale juz te twoje srednio sie prezentuja :|

Obserka napisał(a):

poogladalam jeszcze zdjecia i zgadzam sie z wieloma glosami, ze nad jakoscia zdjec i wygladam ciast trzeba popracowac.te z moje wypieki sa cudne, ale juz te twoje srednio sie prezentuja 

Nie  wiem czemu temat zszedł na problem jakości zdjęć i ogólnie zdjęcia kiedy pytałam o zupełnie coś innego.

sarka162 napisał(a):

Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl

Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.

karanu napisał(a):

Ja również robię ciasta i torty na zamówienie. Tylko że ja robię listę produktów i ludzie sami sobie kupują. Jeśli ktoś nie ma czasu ja robię zakupy za paragon .   Za robociznę biorę sobie stałe stawki .  Ludzie są zadowoleni z takiego sposobu.   

A jak się rozliczasz z takiego paragonu kiedy kupisz 1 kg mąki i kostkę masła a potrzebne ci jest tylko 2 szklanki mąki i 3 łyżki masła ? Dla przykładu .

Myślę, że ceny ok, a zdjęcia tortów wyglądają wspaniale.

Mój znajomy cukiernik u którego zawsze zamawiam ciasta  ceny ustala mnożąc koszt produktów razy dwa.

Jak za składniki do torta zapłaci 30zł tort kosztuje 60zł :) też używa naturalnych składników

Pasek wagi

.

O kurcze . Niesamowicie się interes rozkrecil :)

Grubaska.Aneta napisał(a):

sarka162 napisał(a):

Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.

Popieram! Moda na plastikowe jedzenie (na szczescie!) sie konczy!

Lonkarol napisał(a):

Grubaska.Aneta napisał(a):

sarka162 napisał(a):

Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.
Popieram! Moda na plastikowe jedzenie (na szczescie!) sie konczy!

Wiem ze może to ie ładnie wygląda ale zawsze jak zostałam poczestowana takim tortem z tą plastelina na wierzchu to jedynie środek wydziubywalam a plasteliny się nie tykalam. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.