- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2015, 09:08
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?
Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł
Tort ananasowy koszt 80 zł
Tort różowy z falbankami koszt 90 zł
Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł
Tort orzechowy koszt 90 zł
Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł
Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł
Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl
wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .
Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:
Knoppers cena 80 zł
Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł
Sernik z jagodami cena 60zł
Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł
Seromak cena 60zł
Snicers cena 55zl
Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł
3 Bit cena 55zl
Shrek cena 55zl
Prince Polo cena 55zl
Pychotka cena 55 zł
Królewicz cena 55 zł
Sernik tradycyjny cena 60 zł
Ciasto czeskie cena 50zl
Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł
Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl
Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl
Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł
Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm cena 45zl
Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł
Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł
Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl.
Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę.
A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 09:17
11 marca 2015, 00:16
Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
11 marca 2015, 08:19
poogladalam jeszcze zdjecia i zgadzam sie z wieloma glosami, ze nad jakoscia zdjec i wygladam ciast trzeba popracowac.
te z moje wypieki sa cudne, ale juz te twoje srednio sie prezentuja
11 marca 2015, 08:31
poogladalam jeszcze zdjecia i zgadzam sie z wieloma glosami, ze nad jakoscia zdjec i wygladam ciast trzeba popracowac.te z moje wypieki sa cudne, ale juz te twoje srednio sie prezentuja
Nie wiem czemu temat zszedł na problem jakości zdjęć i ogólnie zdjęcia kiedy pytałam o zupełnie coś innego.
11 marca 2015, 08:32
Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.
11 marca 2015, 08:34
Ja również robię ciasta i torty na zamówienie. Tylko że ja robię listę produktów i ludzie sami sobie kupują. Jeśli ktoś nie ma czasu ja robię zakupy za paragon . Za robociznę biorę sobie stałe stawki . Ludzie są zadowoleni z takiego sposobu.
A jak się rozliczasz z takiego paragonu kiedy kupisz 1 kg mąki i kostkę masła a potrzebne ci jest tylko 2 szklanki mąki i 3 łyżki masła ? Dla przykładu .
11 marca 2015, 09:05
Myślę, że ceny ok, a zdjęcia tortów wyglądają wspaniale.
Mój znajomy cukiernik u którego zawsze zamawiam ciasta ceny ustala mnożąc koszt produktów razy dwa.
Jak za składniki do torta zapłaci 30zł tort kosztuje 60zł :) też używa naturalnych składników
11 marca 2015, 10:08
Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Popieram! Moda na plastikowe jedzenie (na szczescie!) sie konczy!
11 marca 2015, 10:16
Popieram! Moda na plastikowe jedzenie (na szczescie!) sie konczy!Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Wiem ze może to ie ładnie wygląda ale zawsze jak zostałam poczestowana takim tortem z tą plastelina na wierzchu to jedynie środek wydziubywalam a plasteliny się nie tykalam.