- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2015, 09:08
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?
Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł
Tort ananasowy koszt 80 zł
Tort różowy z falbankami koszt 90 zł
Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł
Tort orzechowy koszt 90 zł
Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł
Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł
Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl
wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .
Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:
Knoppers cena 80 zł
Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł
Sernik z jagodami cena 60zł
Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł
Seromak cena 60zł
Snicers cena 55zl
Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł
3 Bit cena 55zl
Shrek cena 55zl
Prince Polo cena 55zl
Pychotka cena 55 zł
Królewicz cena 55 zł
Sernik tradycyjny cena 60 zł
Ciasto czeskie cena 50zl
Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł
Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl
Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl
Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł
Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm cena 45zl
Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł
Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł
Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl.
Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę.
A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 09:17
11 marca 2015, 10:17
Wiem ze może to ie ładnie wygląda ale zawsze jak zostałam poczestowana takim tortem z tą plastelina na wierzchu to jedynie środek wydziubywalam a plasteliny się nie tykalam.Popieram! Moda na plastikowe jedzenie (na szczescie!) sie konczy!Ja z doświadczenia wiem piekac dla rodziny i znajomych ze nie chcą tych sztucznie wyglądających tortów pokrytych masą cukrową która nikomu nie smakuje.Sama pieke torty na zamowienie i ja bym dała takie pieniadze ale teraz kiedy pełno osb piecze i jeszcze robi cuasne torty w stylu angielskim to te ceny wydaja sie duze. Ja sam za 25 cm totr pokryty masa cukrowa i udekorowany w stylu angielskim co za tym idzie wiecej produktwo biore 80-100 zl a za taki zwykly to 60-70 zl
Dokladnie, a czesto kobiety "piekace" "angielskie" torty (nie wiem skad Ty wzielas to angielskie, mieszkam tu od paru lat i plastiku sie raczej nie jada) nie dbaja o smak biszkoptu i kremu, bo cala uwage poswiecaja wygladowi masy cukrowej
11 marca 2015, 11:33
masa cukrowa jest rzeczywiście obrzydliwa :) wszyscy to odkładają, tylko biedne dzieci wpychają czasem bo ładnie wygląda.. ale ja swoim dzieciom bym tego nie dała
13 marca 2015, 10:29
Mi się wydaje że jeżeli ktoś woli z cukierni to ok jest tyle tego że żaden problem iść i kupić , tyle że te z cukierni to same EE ponieważ jakoś to musi wyglądać po kilku dniach :) ja osobiście bym zapłaciła taką cenę patrząc na to że same swojskie składniki no i oczywiście ktoś jak to robi to musi na tym jeszcze zarobić a nie stracić . Wykonanie tortu to nie jest bułka z masłem nad tym trzeba się trochę pomęczyć .
16 marca 2015, 10:47
Kochana ceny które proponujesz za te domowe wypieki są baaardzo korzystne. Torty sporych rozmiarów i te ogromne blachy ciast....W mojej rodzinnej miejscowości kg ciasta z cukierni kosztuje 18 - 20 zł a taki makosernik waży 3-4 kg więc nawet nie ma porównania. No i ten smak domowych wypieków....:-) W nawet najlepszych ciastach z cukierni wyczuwa się sztuczność. Ja gdybym potrzebowała na większą imprezę to zamówiłabym bardzo chętnie ale dla 2-3 osób to jednak za dużo cała blacha :-( W każdym razie pomysł popieram i uważam, że znajdziesz chętnych na swoje wypieki :-)