- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
piątek, 11:56
Mam dość kanapek z szynką a nie chce też stać w kuchni kilka godzin
piątek, 19:48
Dlugi czas jadłam kanapki z chlebkow wasa, na to dużo sera białego, wędlina drobiowa i warzywa. Zamiennie z hummusem lub pasztetem sojowym. Teraz zamiast wasy robię placuszki z serka wiejskiego.
Czesto jem pastę jajeczna/pastę z makreli.
Ostatnio placki z cukinii, z kaszy gryczanej.
Drugie śniadanie naturalny jogurt z otrebami.
Obiad pn-czw prawie zawsze mięso albo z surówka albo z warzywami, piątki zawsze kotlety sojowe. Latem sałatki z bardzo duża ilością rzeczy.
sobota, 16:19
Jak mam dluzszy dzien to biore od Nowego Roku salatke- salata, pomidorki, pestki i bialko(minimozarella albo feta juz w mini kostkach) + makaron/kuskus , chlust oliwy , octu winnego i przyprawy.
Tez kupowalam gotowe kanapki ale zrobienie powyzszego to tyle ile sie makaron gotuje (Max 10 min)
gotowe kanapki kupne w sklepach czy też nawet piekarniach są paskudne, albo nawalą do środka majonezu, jakiegoś dziwnego sosu albo posmarują margaryną i żołądek się wywraca.
Smaczne są tylko w CafeNero, ale te już trochę kosztują, żeby tak codziennie kupować na drugie śniadanie.
sobota, 18:58
Awokado w różnej formie. Najczęściej pasta z jajkiem i dodatkami i trochę pieczywa - kromka lub 1,5