- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 kwietnia 2020, 09:13
Hej :) Macie pomysł co mogłabym wymyślić zamiast tortu na urodziny dla mojego M? Odchudza się już dłuższy czas,a jak zrobię ciasto to wiadomo, szkoda będzie wyrzucić i będzie trzeba je wyjadać cały tydzień i będzie kusiło. Może podsuniecie mi jakiś fit-pomysł? Coś, w co mogłabym wbić dwie świeczki i nie zrujnuje naszej diety. Myślałam nad dwoma pucharkami owoców z galaretką. Każdy zje po porcji i będzie w miarę zdrowo. A może macie jakiś lepszy pomysł ?
23 kwietnia 2020, 18:37
Wg mnie super patent to:
Biszkopt można nasączyć czarną herbata z odrobiną dobrego alkoholu czy naturalnym sokiem, klasycznie przełożyć go kremem i z wierzchu OBOWIĄZKOWO udekorować całą masą owoców.
23 kwietnia 2020, 19:30
Zrób fasolowe brownie z bananem, ale w mniejszej porcji i przeloz owocami i jakimś lekkim kremem, będzie tort, ale znacznie zdrowszy :)
23 kwietnia 2020, 19:37
Ja polecam sernik bez spodu- głównie twaróg, jajka, trochę śmietanki. Połowę cukry zastępuje zmielonym erytrytolem. To nawet ciężko nazwać jakimś zastąpieniem dobrych słodyczy- te serniki moim zdaniem królują nad wszystkimi sernikaki a są bardzo białkowym posiłkiem, zwłaszcza jak się wrzuci jeszcze erutrytol.
Mój ulubiony przepis (ale mimo zabezpieczenia podchodzi woda, ostatnio piekłam kładąc na dole blaszkę z wrzątkiem i bez spodu i też wyszedł super Plus warto dać skórkę z limonki dodatkowo):
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-nowojor...
A drugi przepis też świetny i też warto dodać skórkę z cytryny i limonki:
https://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/idealny/przepis.html
Edytowany przez sacria 23 kwietnia 2020, 19:39
24 kwietnia 2020, 07:32
Dzięki za wszystkie rady! :D dziś idę kupić małą tortownicę i będę kombinować
24 kwietnia 2020, 09:29
Ja polecam sernik bez spodu- głównie twaróg, jajka, trochę śmietanki. Połowę cukry zastępuje zmielonym erytrytolem. To nawet ciężko nazwać jakimś zastąpieniem dobrych słodyczy- te serniki moim zdaniem królują nad wszystkimi sernikaki a są bardzo białkowym posiłkiem, zwłaszcza jak się wrzuci jeszcze erutrytol.Mój ulubiony przepis (ale mimo zabezpieczenia podchodzi woda, ostatnio piekłam kładąc na dole blaszkę z wrzątkiem i bez spodu i też wyszedł super Plus warto dać skórkę z limonki dodatkowo):https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-nowojor... drugi przepis też świetny i też warto dodać skórkę z cytryny i limonki:https://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/idealn...A powiedz mi sacria czy w tym przepisie
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-nowojorski-przepis-ii
dawałaś tą śmietanę czy darowałaś sobie? Jeśli dawałaś to jak to smakowało ( dodawało walorów smakowych czy raczej ujmowało )? i nie spływała ta śmietana z sernika?