- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 maja 2019, 06:40
Ja kotlety, gulasze zupy i naleśniki. Dziś kopytka. A wy? Szukam jakiś szybkich pomysłów.
28 maja 2019, 06:55
Jak mi się nie chce albo nie mam czasu to robię pomidorową, tortilki z kurczakiem i warzywami albo ziemniaki, jajo sadzone i mizeria. Jak mi się chce to robię jakieś wymyślne sosy do makaronu albo jakieś mięso. Nigdy nie jemy obiadów na słodko bo nie znam wtedy umiaru i pupa rośnie
28 maja 2019, 07:01
udka z kurczaka z piekarnika, schab z piekarnika, mielone z piekarnika :) tak, jem duzo mięcha :)
28 maja 2019, 07:10
U mnie przynajmniej raz w tygodniu jest curry. I 70% obiadów to po prostu pieczone/duszone warzywa. Raz w tygodniu (średnio) jest też makaron.
Dania typu kopytka, pierogi są dla mnie zbyt pracochłonne, poza tym nie powinnam się zapychać kluchami, więc raczej jemy w gościach :D A mięso, jeśli w ogóle, to kilka razy w roku i nie przyrządzane własnoręcznie.
28 maja 2019, 07:48
ja najczęściej kotlety, naleśniki, zupy też, taką potrawkę z warzyw na patelnię, ryżu i piersi podsmażonej w kosteczce. Szybko robi się też carbonarę i u mnie się tym zajadają a teraz jak mam wprawę to robię ją tyle czasu ile gotuje mi się makaron świderki :D Ja mam zawsze problem z wymyśleniem co na obiad i mam wrażenie ze ciągle robie to samo :P
Edytowany przez Karolka_83 28 maja 2019, 07:49
28 maja 2019, 08:04
Teraz, ponieważ jest sezon to duszona młodą kapustę z koperkiem jako dodatek do mięska lub jako główne danie (uwielbiam) Lubię też zupę ogórkową a do tego podsmażane ziemniaki(surowe kroję w cienkie plastry) i podsmażam ,French crepes.Rosół a potem pomidorową z lanymi kluskami.Długoby wymieniać.
28 maja 2019, 09:16
U mnie najczęściej są to dania jednogarnkowe, np. leczo, chilli con carne, wszelkie kaszotta/risotta, sałatki, zupy, makarony, "chłopski garnek", itd. Dla mnie to najwygodniejsza i najsmaczniejsza forma obiadu (albo kolacji). Oczywiście nie oznacza to jednak, że ciągle gotuję w ten sposób :) Często przyrządzam też jakieś pieczone mięcho/rybę z ziemniakami i sałatkami wszelkiego rodzaju, najróżniejsze zapiekanki, faszerowane warzywa albo domowe fast-foody (burgery, pizza).
Pierogi ruskie uwielbiam, ale własnoręcznie lepię tylko na święta. Nie mam do tego cierpliwości. Dla mojego faceta to bułka z masłem, więc tak czy siak, czuję się dopieszczona w tej kwestii :D
28 maja 2019, 09:17
chińszczyzna, kotlet z piersi kurczaka/indyka, lasagne, spaghetti
28 maja 2019, 10:12
Ostatnio zrobilam barszczyk ukrainski bo za mna chodzil juz dlugo, pomidorowa gotuje dosc czesto, czasem robie do niej takie mini kotleciki mielone, jak chce zrobic cos bardzo szybko to makaron z truskawkami, nalesniki. Najczesciej kurczak/schab/filet z dorsza/pstrag/ jajko sadzone, ziemniaki/ryz/kasza, surowka.
28 maja 2019, 10:48
drób głównie ,kotlety pieczone ,badz na patelnie z warzywami ,opcji jest mnóstwo .mącznych rzeczy nie jem .a taki najszybszy obiad to kasza,ziemniaki plus jajko sadzone kiszony ogórek.badz ostatnio codzennie sałątka z pomidora ogórka i avokado