- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 czerwca 2021, 21:04
Cześć dziewczyny,
dzisiaj robiłam ciasto z dwoma masami i biszkoptem, a na wierzch galaretka. Tutaj właśnie jest problem, że galaretka (z 2 galaretek i 3,5 szklanek wody) wsiąkła w ciasto. Za szybko nią zalałam ciasto :(. Czy takie ciasto jeszcze nadaje się w ogóle do podania? Czy któraś miała taką sytuację?
26 czerwca 2021, 21:12
Taki biszkopt będzie miał okropną konsystencję, ale może są amatorzy takich :D
Ja bym raczej oddzieliła ten biszkopt i upiekła nowy :(
26 czerwca 2021, 21:14
Taki biszkopt będzie miał okropną konsystencję, ale może są amatorzy takich :D
Ja bym raczej oddzieliła ten biszkopt i upiekła nowy :(
Niestety, całe ciasto poskładane, najbardziej zależało mi na tym biszkopcie, prawie godzinę go robiłam :(. Czyli będzie "brzydko mówiąc" szmatowaty?
26 czerwca 2021, 22:13
mi tez kiedys wsiaklo. Smakowalo inaczej, ale mezowi np pasowalo :D wiesz - sa gusta i gusciki :)
26 czerwca 2021, 22:44
Niestety nie da się tego uratować. Galaretka musi się już lekko ścinać zanim się ją wyleje na masę. Jako, że lubię wszystkie ciasta to nie przeszkadza mi ciasto nasiąkniete galaretką. Są nawet takie przepisy.
27 czerwca 2021, 07:27
omg ja nie znosze takich mokrych ciast - zawsze ten biszkopt kojarzy mi się jakby ktoś już go miał w gębie i wypluł i teraz ja mam to jeść? nie
27 czerwca 2021, 07:57
Nie zjadłabym takiego biszkoptu. W gardle mi rośnie. Biszkopt powinien być sprężysty, suchy.
27 czerwca 2021, 10:19
A miałaś zwykła blachę czy taka składaną?Dół i boki jak tortownica wiesz o co mi chodzi? Bo jak składana to może nie wszystko stracone bo galaretka mogła spłynąć w jednym miejscu. Ja ostatnio tak miałam, tyle że zdążyłam zlać galaretkę, która wypłynęła dołem do garnka i później wlałam znowu i biszkopt był nie ruszony prawie.