Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Czas wracać do kieratu.


Moje przymusowe wolne od pracy kończy się we wtorek. Mam jeszcze w ten dzień kontrolę u lekarza, który sprawdzi czy wszystko dobrze się goi i jeśli uzna, że wszystko jest ok, to następnego dnia wracam do pracy. Przyznam się, że przyzwyczaiłam się do tego spokojnego trybu dnia. Nareszcie nie musiałam spieszyć się i robić wszystkiego na wczoraj. Nie pamiętam czy wcześniej kiedykolwiek tak miałam. Gdy w wieku 21 lat zaliczałam egzamin dyplomowy, mój starszy syn miał 10 miesięcy. Od razu poszłam do pracy bo potrzebna była kasa. I tak od 21 lat. Gdyby można było mieć wszystko. Niestety albo rybki albo akwarium. Czas wracać. Wiem też, że im dłużej będę poza obiegiem to tym trudniej będzie mi wrócić i nadrobić zaległości. Te 8 tygodni zdecydowanie za szybko zleciały. 

Ten tydzień pilnowałam kalorii i waga ładnie się odpłaciła - 1kg mniej. Zobaczymy co przyniesie marzec. Jestem wypoczęta, zdeterminowana i łatwo nie odpuszczę. Wypowiadam wojnę moim komórkom tłuszczowym, bójcie się. 💪

  • aska1277

    aska1277

    29 lutego 2020, 20:26

    Ja właśnie to samo sobie myślę o powrocie do pracy. Ja 4 lata teraz będzie jak nie pracuję.

    • Stonka162

      Stonka162

      29 lutego 2020, 20:56

      Nooo, to nie będzie łatwe. Ale na pewno masz większy zapał i większą chęć do pracy niż ci co są w kieracie cały czas. Tzn tak myślę 😉

    • aska1277

      aska1277

      29 lutego 2020, 21:01

      Zapał i chęci mam :) A to już połowa sukcesu

  • GingerSlim

    GingerSlim

    29 lutego 2020, 20:06

    Bardzo podoba mi się ostatnie zdanie tego wpisu. Tak trzymaj.

    • Stonka162

      Stonka162

      29 lutego 2020, 20:53

      Wasze wpisy też pomagają bo wiem, że nie jestem sama na tej wojnie 😌

  • annna1978

    annna1978

    29 lutego 2020, 19:05

    Pewnie już się boją z takim nastawieniem😊😊😊

    • Stonka162

      Stonka162

      29 lutego 2020, 20:51

      No myślę... 😅

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.