Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
170 tydzień po osiągnieciu... własciwej wagi



Hmm ...170 tydzień jakiś  tam etap zaliczony.... waga stoi na 74 kg uff ale nic poniżej bo niestety zmarszczki wyłażą czyli nie eksperymentuje....na wadze  bo i po co

Dzienne normy czynników w ramach tygodnia w walce o utrzymanie wlasciwej wagi

1 tyg.(168 tyg.)

2 tyg.(169 tyg.)

3 tyg.(170 tyg.)

4 tyg.(171 tyg.)

Wypełnianie narastająco w miesiącu
JADŁO do 2000kcal

7x 😀

5x😀

7x 😀

19/21
SPORT od  300kcal6x 😀4x😀7x 😀17/21
3.WSPOMAGANIE co najmniej w 85% 6x 😀6x 😀6x 😀18/21
4.WAGA -utrzymanie wagi 74kg z tolerancją +/- 1 kg7x 😀5x😀7x 😀19/21

Średnia   wypełnienia założeń w miesiącu po punkach 1-4 narastająco =73/84=86%


👨🏼‍🎓OBJAŚNIENIE WYPEŁNIANIA POWYŻSZEJ TABELI


🙋🏼‍♂️Wyznaczamy poziom jadła i ćwiczeń tak aby w bilansie po jadle pomniejszonym o metabolizm i ćwiczenia było co najwyżej -400kcal

🙋🏼‍♂️Metabolizm liczymy jako PPM x Pal gdzie

PPM -ze wzoru Benedicta Hubera

Pal- w zależności od wykonywanej stałej pracy zawodowej= 1,4 -praca biurowa,1,5 mieszana,1,7-fizyczna

 🙋🏼‍♂️ Pilnujemy wypełnienie przynajmniej w 85 procentach następujących czynników sprzyjających chudnięciu :

1.👌-przestrzeganie wymaganego minimalnego dziennego nawodnienia na poz. np. 3,5 l/d-10%

2.👌-podział kal. B,T ,W w jadle w wymaganych proporcjach -10%

3.👌-ograniczenie spożycia cukrów ,tłuszczy przetworzonych i alkoholu-10%

4.👌-ograniczenie okna żywieniowego do 10 godzin-10%

5.👌-unikanie jedzenia przed snem(zwłaszcza owoców)-10%

6.👌-rozdział jednoczesnego picia od jedzenia-10%

7.👌-przestrzeganie dł. snu - co najmniej 8 godzin-10%

8.👌-budowanie masy mięśniowej-10%

9.👌-stosowanie suplementów syntetycznych wspomagających chudnięciu np tab. Morning-.-10%

10.👌-stosowanie suplementów naturalnych wspomagających chudnięciu-np błonnik,kurkuma-10%

Tabele publikujemy np cotygodniowo kopiując " tab. matkę" z poprzedniego wpisu

odnotowując  ilości dni w tyg. z zaliczeniem  kryteriów wyrażane ilościami uśmiechniętych buziek

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.