W zasadzie są to wariacje na temat jednego przepisu głównego.
Warzywa duszone w sosie pomidorowym
Sos pomidorowy:
3 duże cebule
kilka ząbków czosnku
1 duża puszka pomidorów Pelati
przyprawy: czubryca zielona i czerwona, sól, pieprz, chili
Warzywa 1:
2 duże papryki czerwone
1 cukinia
1 bakłażan
Warzywa 2:
500 g fasolki szparagowej podgotowanej
Warzywa 3:
1/2 małej kapusty białej
Najpierw przygotowuję sos, czyli siekam cebulę i czosnek, dodaję wodę i przyprawy i duszę do miękkości. Dodaję pokrojone pomidory i jeszcze chwilę podduszam. Potem dorzucam warzywa w wersji 1,2 lub 3, duszę do miękkości i gotowe.
Na zdrowym żywieniu można przygotować sos z dodatkiem oliwy z oliwek oraz słodkiego sosu chili.
Polecam.
ibiza1984
4 września 2013, 12:44O mniam! Spróbuję na pewno :)
rozanaa
3 września 2013, 20:09Dzięki za przepis, na pewno wykorzystam, pozdrawiam :)