Po domu roznosi się cudowny zapach jablka z cynamonem i kokosu, a deser zaraz wyciągam z piekarnika :-)
Szarlotka bez maki, cukru i tłuszczu? A jednak!
Dziś postanowiłam spróbować I właśnie zjadłam mój dzisiejszy obiad
Przepis na dwie porcje po 370kcal.
Składniki:
100g kaszy jaglanej
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 jabłko
Cynamon
2 białka
25g kokosu
Słodzik/miód
2kostki gorzkiej czekolady
Kasze przelać zimna a potem ciepła woda i zagotować. Z jabłka, jogurtu,cynamonu i slodziku zrobić mus i wymieszać z ugotowane jeszcze ciepła kasza. Jablka ubić na sztywno ze slodzikiem i dodać kokos. Kasze z musem wlewamy do naczynia wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy beze. Pieczemy w piekarniku przez.30 min w temperaturze 170 stopni. Posypujemy startą czekolada.
madzix21
29 kwietnia 2015, 08:58Wyglada apetycznie ! ;)
eMZett
21 kwietnia 2015, 23:35Cos wspaniałego! Trzeba kiedys wyprobowac ;)
tikaa
21 kwietnia 2015, 16:36Ale pychotka :D oj nie wiem czy bym zjadła tylko kawałeczek :P
mimikrk
21 kwietnia 2015, 16:38Uwierz, że po jednej porcji będziesz najedzona :-P Kasza dobrze syci :-)
angelisia69
21 kwietnia 2015, 16:20robilam kiedys podobne ciacho tylko ze z serkiem homo zamiast jogurtu.Masz racje pyszota!!
mimikrk
21 kwietnia 2015, 16:29Następnym razem też użyje serka żeby masa była bardziej zwarta. :-)
aska1277
21 kwietnia 2015, 14:52poproszę kawałek :)
mimikrk
21 kwietnia 2015, 15:31Polecam samemu zrobić :-)