Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
przepis na smakersy


Niestety za nic w świecie mi sie nie uda dodać normalnie przepisu na vit. Mam mega dziś słaby internet. No ale nic w takiej formie mam nadzieję ,że też będzie ok. Mialam zrobic więcej zdjęć z samego przygotowania ale jak zwykle w sobotę przed "przyjeciem" wszystko na ostatnia chwilę. I nie wiem jakim sposobem ja sie wyrobiłam - ale się wyrobilam. Smakersy sa strasznie pyszne. w zasadzie miały byc w razowym nalesniku - niestety musiałam wybrać opcje tortilla ,bo po prostu brakło mi czasu. Myślę ,że własnymi nalesniczkami było by to o wiele pyszniejsze. Tak czy tak zasada łączenia smakersów jest prosta: na placek tortilli lub naleśnik nakładamy serek , na to szpinak (świerzy) i łosoś wędzony. Rolujemy i nabijając wykałaczki kroimy w plasterki. W necie są różne wersje serka. Ja zrobiłam na bazie sera feta taki jak dodaje się do hiszpańskich papryczek ostrych .Zatem tak technicznie to poniżej przepis na ten serek - jest naprawde pyszny!

Składniki (na serek do 8 placków tortilla)

2 opakowania sera feta

2 opakowania naturalnego serka (taki do smarowania kanapek ,na wybrałam zwykły ser Delicat z biedronki)

1/2 opakowania małego jogurtu naturalnego -opcjonalnie

3 ząbki czosnku (wyciśnięte przez praskę)

sól, pieprz, bazylia, szczypta wegety(opcjonalnie)

Wszystkie te składniki władowałam do miski i zblendowałam. Można też rozgnieść widelcem ,ale blenderem szybciej i mniej męcząco. Ja oprócz wersji z łososiem robiłam z salami i oliwkami (trzeba je posiekać niestety) , ze szpinakiem i gorgonzolą. Miały być jeszcze z suszonymi pomidorami ,ale zapomniałam o nich :))) Zatem ta wersja jeszcze przedemną. Ale nastepnym razem już zrobię naleśniki razowe :)

  • Stefanekk

    Stefanekk

    8 grudnia 2013, 17:31

    ohydne. wygląda znakomicie więc zrobiłem według przepisu, ale smakuje okropnie. Bez urazy, ale nigdy więcej tego nie zjem. Nie polecam.

  • izka1985m

    izka1985m

    3 grudnia 2013, 12:02

    Ale te smakersy pieknie sie prezentuja :)

  • monka78

    monka78

    3 grudnia 2013, 08:41

    ja robię jeszcze z szynką i ogórkiem konserwowym,ale te z łososiem są najlepsze:)

  • takaja27

    takaja27

    3 grudnia 2013, 03:24

    Ja robie to z Philadelphią, czasem daje rukole, szynkę, paprykę, kukurydze, szynkę serrano, salate... Różne wersje robie

  • rose80

    rose80

    2 grudnia 2013, 13:15

    Fajne! I ładne!

  • Asiula.m1982

    Asiula.m1982

    2 grudnia 2013, 13:05

    Ostatnio jadłam takie u kuzynki - zrobiły furorę :) A tak naprawdę to można kombinować i dodawać do środka to co się lubi :)

  • holka

    holka

    2 grudnia 2013, 12:58

    Bardzo fajny przepis....zamiast kanapek można zabrac do pracy :) Dzieki!

  • Niecierpliwa1980

    Niecierpliwa1980

    2 grudnia 2013, 11:29

    Super to wygląda i kradnę ten pomysł -na pewno spróbuję zrobić :-)

  • karmeeelowa

    karmeeelowa

    2 grudnia 2013, 11:01

    No i super x) Uwielbiam takie przekaski

  • azoola

    azoola

    2 grudnia 2013, 10:18

    Na pewno wypróbuje ten przepis :)

  • MargotG

    MargotG

    2 grudnia 2013, 10:11

    pyyyyyyyyyyyyszne...

  • ulawit

    ulawit

    2 grudnia 2013, 10:07

    Wyglądają pysznie :) U koleżanki na imprezce takie były, ale jakoś nie skosztowałam, będę chyba musiała je skonstruować na sylwestra :))

  • livebox

    livebox

    2 grudnia 2013, 09:35

    pycha!

  • fitness.poznan

    fitness.poznan

    2 grudnia 2013, 09:35

    A już miałam do Ciebie pisać z prośbą o przepis :)

  • gruszkin

    gruszkin

    2 grudnia 2013, 09:18

    Pysznie, tak myślałam, że to łosoś. Koleżanka robi na imprezki rolki z szynki wypełnione serkiem topionym wymieszanym ze słonecznikiem prażonym, mega połączenie, polecam. Wiesz, że nigdy nie jadłam surowego szpinaku, zawsze kupuję brykiet mrożony, muszę spróbować.A to tak dla twoich ostatnich dylematów wagowych https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1488296_577973662276348_1532650175_n.png

  • majeczka1166

    majeczka1166

    2 grudnia 2013, 09:06

    robiłam juz cos podobnego faktycznie dobre

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.