Niestety za nic w świecie mi sie nie uda dodać normalnie przepisu na vit. Mam mega dziś słaby internet. No ale nic w takiej formie mam nadzieję ,że też będzie ok. Mialam zrobic więcej zdjęć z samego przygotowania ale jak zwykle w sobotę przed "przyjeciem" wszystko na ostatnia chwilę. I nie wiem jakim sposobem ja sie wyrobiłam - ale się wyrobilam. Smakersy sa strasznie pyszne. w zasadzie miały byc w razowym nalesniku - niestety musiałam wybrać opcje tortilla ,bo po prostu brakło mi czasu. Myślę ,że własnymi nalesniczkami było by to o wiele pyszniejsze. Tak czy tak zasada łączenia smakersów jest prosta: na placek tortilli lub naleśnik nakładamy serek , na to szpinak (świerzy) i łosoś wędzony. Rolujemy i nabijając wykałaczki kroimy w plasterki. W necie są różne wersje serka. Ja zrobiłam na bazie sera feta taki jak dodaje się do hiszpańskich papryczek ostrych .Zatem tak technicznie to poniżej przepis na ten serek - jest naprawde pyszny!
Składniki (na serek do 8 placków tortilla)
2 opakowania sera feta
2 opakowania naturalnego serka (taki do smarowania kanapek ,na wybrałam zwykły ser Delicat z biedronki)
1/2 opakowania małego jogurtu naturalnego -opcjonalnie
3 ząbki czosnku (wyciśnięte przez praskę)
sól, pieprz, bazylia, szczypta wegety(opcjonalnie)
Wszystkie te składniki władowałam do miski i zblendowałam. Można też rozgnieść widelcem ,ale blenderem szybciej i mniej męcząco. Ja oprócz wersji z łososiem robiłam z salami i oliwkami (trzeba je posiekać niestety) , ze szpinakiem i gorgonzolą. Miały być jeszcze z suszonymi pomidorami ,ale zapomniałam o nich :))) Zatem ta wersja jeszcze przedemną. Ale nastepnym razem już zrobię naleśniki razowe :)
Stefanekk
8 grudnia 2013, 17:31ohydne. wygląda znakomicie więc zrobiłem według przepisu, ale smakuje okropnie. Bez urazy, ale nigdy więcej tego nie zjem. Nie polecam.
izka1985m
3 grudnia 2013, 12:02Ale te smakersy pieknie sie prezentuja :)
monka78
3 grudnia 2013, 08:41ja robię jeszcze z szynką i ogórkiem konserwowym,ale te z łososiem są najlepsze:)
takaja27
3 grudnia 2013, 03:24Ja robie to z Philadelphią, czasem daje rukole, szynkę, paprykę, kukurydze, szynkę serrano, salate... Różne wersje robie
rose80
2 grudnia 2013, 13:15Fajne! I ładne!
Asiula.m1982
2 grudnia 2013, 13:05Ostatnio jadłam takie u kuzynki - zrobiły furorę :) A tak naprawdę to można kombinować i dodawać do środka to co się lubi :)
holka
2 grudnia 2013, 12:58Bardzo fajny przepis....zamiast kanapek można zabrac do pracy :) Dzieki!
Niecierpliwa1980
2 grudnia 2013, 11:29Super to wygląda i kradnę ten pomysł -na pewno spróbuję zrobić :-)
karmeeelowa
2 grudnia 2013, 11:01No i super x) Uwielbiam takie przekaski
azoola
2 grudnia 2013, 10:18Na pewno wypróbuje ten przepis :)
MargotG
2 grudnia 2013, 10:11pyyyyyyyyyyyyszne...
ulawit
2 grudnia 2013, 10:07Wyglądają pysznie :) U koleżanki na imprezce takie były, ale jakoś nie skosztowałam, będę chyba musiała je skonstruować na sylwestra :))
livebox
2 grudnia 2013, 09:35pycha!
fitness.poznan
2 grudnia 2013, 09:35A już miałam do Ciebie pisać z prośbą o przepis :)
gruszkin
2 grudnia 2013, 09:18Pysznie, tak myślałam, że to łosoś. Koleżanka robi na imprezki rolki z szynki wypełnione serkiem topionym wymieszanym ze słonecznikiem prażonym, mega połączenie, polecam. Wiesz, że nigdy nie jadłam surowego szpinaku, zawsze kupuję brykiet mrożony, muszę spróbować.A to tak dla twoich ostatnich dylematów wagowych https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1488296_577973662276348_1532650175_n.png
majeczka1166
2 grudnia 2013, 09:06robiłam juz cos podobnego faktycznie dobre