Syrop wyszedł bardzo gęsty i ciemniejszy. Chyba dobrze sprawdzi się jako zamiennik miodu, albo syropu klonowego. Do ciast, ciasteczek i polewania naleśników.
Składniki na ciut miej niż 300g:
100g daktyli
370ml gorącej wody
Daktyle zalać wodą, poczekaj 3 godziny i zmiksować. Odczekać kolejne 3 godziny. Po tym czasie gotować 40 minut na wolnym ogniu.
Za każdym razem, przed użyciem należy syropem dobrze wstrząsnąć, albo wymieszać.
Przepis leci do akcji "Domowy wyrób" i "Słodycze bez cukru". Mam nadzieję, że miłośnicy syropu daktylowego pomogą mi udoskonalić przepis :)
Za każdym razem, przed użyciem należy syropem dobrze wstrząsnąć, albo wymieszać.
Przepis leci do akcji "Domowy wyrób" i "Słodycze bez cukru". Mam nadzieję, że miłośnicy syropu daktylowego pomogą mi udoskonalić przepis :)