Do przetestowania. Proporcje planuję zmniejszyć o połowę.
Składniki:
2 duże awokado
4 kiwi
1/2 małego świeżego ogórka
2 łodygi selera naciowego
mała główka sałaty
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
6 łyżek sosu winegret
Sposób przygotowania:
Ogórek kroimy w słupki, tak samo łodygi selera. Obieramy kiwi, kroimy w drobną kostkę. Wyjęty delikatnie ze skórki miąższ awokado również kroimy w kostkę. Kiwi i awokado mieszamy z połową sosu winegret i wkładamy do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty. Na wierzchu układamy wymieszane ze sobą słupki ogórka i selera, które polewamy resztą sosu.
http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Surowki/Surowkazawokadoikiwi