Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Czerwona sałatka Nigelli




Składniki dla 2 - 4 osób:
  • 2 pokrojone w półplasterki pomidory
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • pół czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • oliwa
  • sól do smaku

Fasolę odcedzić i przepłukać zimną wodą. Cebulę polać octem, wymieszać i odstawić na 15 min. Przed podaniem wymieszać wszystkie składniki razem, lekko posolić i skropić oliwą. Gotowe!
  • xxpaulinkaxx88

    xxpaulinkaxx88

    29 marca 2013, 15:21

    pysznie wygląda:) wypróbuję przepis:)

  • Vanityy

    Vanityy

    29 marca 2013, 15:10

    mmm, ale dobrze wygląda i pewnie tak samo smakuje!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.