Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Surowa Zupa Dyniowa


Zupa Dyniowa:

  • 3 szklanki posiekanej dyni
  • 2 szklanki soku z pomarańczy
  • 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/3 łyżeczki pieprzu Cayene
  • soli do smaku

Krem z Nerkowca:

  • 1 szklanka moczonych orzechów nerkowca
  • 1/3 szklanki wody
  • szczypta soli

Najpierw wrzucamy do blendera moczone orzechy nerkowca (pamiętajmy, żeby najpierw je wypłukać), wodę i sól.
Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania jednolitej masy i przekładamy do osobnego naczynia.

Następnie wrzucamy do blendera wszystkie składniki zupy (nie musimy myć blendera po zrobieniu kremu) i mielimy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Nakładamy do miseczek lub talerzy, z wierzchu polewamy kremem z nerkowca. Można udekorować listkiem mięty i lekko posypać pieprzem cayene.

http://surowadieta.pl/pyszna-surowa-zupa-dyniowa/

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.