Rolmopsy nadają się na przekąskę przy okazji towarzyskiego spotkania lub bez okazji bo są naprawdę pyszne!
Składniki:
- małe cukinie
- pomidory suszone w zalewie z oliwy
- rukola
- opcjonalnie tofu wędzone, lub ser wegański
Cukinię należy pokroić wzdłuż w cienkie pasy a następnie leciutko podgrzać na patelni z oliwą z obu stron, żeby zmiękła i nadawała się do zawijania.
Na wiotki pasek cukinii kładziemy suszonego pomidora w oliwie, 3 listki rukoli, można dodać kawałeczek tofu wędzonego lub wegańskiego sera.
Następnie plasterek zawijamy w rulonik i przekłuwamy patyczkiem żeby ustabilizować wszystkie składniki.
Cukinia ma delikatny maślany smak i w towarzystwie kwaskowego suszonego pomidora smakuje wybornie!
nika228
16 marca 2013, 02:01Wygląda świetnie, wypróbuję!!