Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
no to zaczynam :)


Obiad na dziś. Spaghetti z cukinii z  piersią kurczaka, pomidorami i bazylia.  Warzywne spaghetti to moje odkrycie tej wiosny. Trudno uwierzyc, ale smakuje świetnie i super syci. 

  • majka1525

    majka1525

    11 kwietnia 2016, 12:24

    wyglada super...musze sie rozejrzec, czy tez moge cos takiego kupic :)

  • pannacytrynka

    pannacytrynka

    8 kwietnia 2016, 18:30

    Musi być pyszne!! ;)

  • angelisia69

    angelisia69

    8 kwietnia 2016, 17:03

    robilam kiedys z cukini ale mi nie podpasowalo,niemniej jednak wyglada pysznie ;-)

  • aniaczeresnia

    aniaczeresnia

    8 kwietnia 2016, 15:58

    wyglada przepysznie!

    • flame3x

      flame3x

      8 kwietnia 2016, 16:02

      I jest calkiem smaczne :) tak jak za cukinia, dynia, czy gotowana marchwia nie przepadam tak w tej formie zupelnie bez problem zastepuje makaron :) W zamrazarce czeka jeszcze kuskus z kalafiora, moze wyczaruje cos z niego jutro.

    • aniaczeresnia

      aniaczeresnia

      8 kwietnia 2016, 16:06

      No to teraz rozumiem, czemu z cukini wyczarowujesz spaghetti. Bo zwyklej cukini w plasterkach nie lubisz. Kupujesz tak pocieta, czy sama tniesz na spaghett? Ja dynie jem tylko w zupie-kremie po tajsku, z mlekiem kokosowym i trawa cytrynowa, jest przepyszna.

    • flame3x

      flame3x

      8 kwietnia 2016, 16:17

      Kupuje już tak pociętą, i wrzucam przeważnie do zamrażarki. Pozniej wystarczy zalać wrzątkiem lub wrzucic na patelnie i w 5 min gotowa. ale zastanawiam sie powaznie nad zainwestowaniem w maszynkę, ktora tnie w takie wąziutkie paski, na dluzsza mete raczej sie bedzie oplacac.

    • aniaczeresnia

      aniaczeresnia

      8 kwietnia 2016, 16:42

      Zastanawialam sie kiedys nad takim recznym urzadzeniem do spaghetti, ktore wyglada troche jak klepsydra, ale nie wiem czy jest praktyczne. Pewnie nie ma jak elektryczny robot. Mam moulinexa ktory trze i szatkuje i bardzo sobie chwale. Miche tartej marchewki robie w kilka minut. Szkoda ze nie wymyslili nasadki do spaghetti.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.