Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Groszkowy chleb tłuszczowy - foto i przepis.


Popełniłam mój ukochany keto chleb. Na dowód, że da się go kroić w kromeczki - zdjęcie.

I przepis, gdyby ktoś miał smaka:

-120 g stopionego masła

- 200g zmielonych na mąkę orzechów włoskich

- 460 g jajek (całych surowych)

- 110 g żółtek jajecznych

- pół łyżeczki proszku do pieczenia

- pół łyżeczki soli

Wymieszać, wlać do keksówki i piec do suchego patyczka (ok. 50 minut w 180 stopniach, ale zależy od piekarnika).

Dziejsiejsze jedzenie:

- omlet w dwóch wielkich jaj i mascarpone, posmarowany pastą z oliwek i fety, szpinak, pomidor, tłusta kawa śmietankowa

- karkówka i warzywa (papryka, kabaczek, cebulka) na gęsim smalczyku z łyżką mascarpone

- plaster żółtego sera

- dwie kromki ketochleba z salami, pomidor

Kiss kiss - Groch :*

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.