Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
A tak jakoś


nie miałam natchnienia, trochę wypełzałam, dzisiaj wykorzystuję piękne słońce i pognałam do parku, bo już w zasadzie osiadłam w kuchni, duszę warzywa na pasztet, jutro ostro zaczynam piec i gotować, bo Kazik nie przyjedzie do babci ( przez ząbkowanie i czynienie " hardcoru" jak to określiła jego mamusia) więc my pojedziemy do nich, oczywiście już jest zamówienie : placki z kalafiorem, zupa ogórkowa, pączki ( obowiązkowo) no i tort bezowy tiramisu, okazało że Paszczur nie lubi tiramisu, nie lubi bezy, no to nie będzie jadła, za to zięć uwielbia tort bezowy, więcej dla niego, dyscyplina dodatkowa - chleb 😁. Więc już dzisiaj pomału czynię to i owo , bo jak wiecie nie znoszę się przepracowywać jednorazowo...jeszcze Szczeżui karczek upiekłam...w zasadzie nie jemu ( choć powinnam za ostatnie buntownicze działania) a dla niego. No ale ..w ramach relaksacji , trochę wizualizacji , dzisiejszego parku. 

Ławeczka dla wszystkich " zmęczonych" spacerem, no to życzę wam pięknego popołudnia ( u mnie wciąż cudne słońce) i lecę " memlić" warzywka na pasztet. Ahoj!!!!

  • Nattina

    Nattina

    18 lutego 2021, 22:08

    Piękny błękit nieba, aż oko cieszy. A prześwietlone gałęzie z cukrowolodową polewą zjawiskowe. Chyba podobny pasztet piecze moja koleżanka. Popieram, pychota!

    • Beata465

      Beata465

      19 lutego 2021, 07:42

      Zaraz go sprawdzę ;D smak pewnie będzie ok...bardziej mi chodzi o to żeby miał bardziej " tępą" konsystencję :D :D miłego dnia

  • Campanulla

    Campanulla

    18 lutego 2021, 16:48

    Z Kazika kawał prawdziwego chłopa. Jak boli, to trzeba głosno oznajmiać. A na poważnie, biedne dziecko, i te łezki w oczach, ach!

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:08

      Kazik jest niesamowity, dzisiaj dostałam filmik " Kazik mistrz bębnienia" , odkrył , że jak się wali grzechotką w szczebelki łóżeczka , to dudni. No i spodobało mu się to bardzo :D

  • kitkatka

    kitkatka

    18 lutego 2021, 16:44

    Zięć wie co dobre. Chyba sobie jutro kupię kawałek Dakłasa. Buziol

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:06

      rozpustnico.....daktylowy?

    • kitkatka

      kitkatka

      18 lutego 2021, 17:25

      Zapytam się u Sowy co tam pchają do środka. Buziol

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:47

      jak nie daktyle to nie dakłas :D

    • Nattina

      Nattina

      18 lutego 2021, 22:06

      U sowy to dakłas😊

    • kitkatka

      kitkatka

      19 lutego 2021, 00:09

      Jem od 10 lat więc na pewno dakłas. Buziol

    • Beata465

      Beata465

      19 lutego 2021, 07:44

      noooo dobrze , beza orzechowa :D to jest podstawa dakłasa ...ja zawsze trafiałam na dodatek daktyli dlatego tak " stwierdziłam" posypuję czerep pipiełem....obmyliłam się :D

    • kitkatka

      kitkatka

      19 lutego 2021, 14:00

      Skusiłam się na Pavlovą w innej cukierni. Genialna. Buziol

  • Julka19602

    Julka19602

    18 lutego 2021, 16:17

    Na zdjęciach kropelki wody wiosna niebawem nadejdzie. A pasztet to z samych warzyw i czy jest niskokaloryczny?.Pozdrawiam

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:06

      cebula, czosnek, papryka, cukinia, pieczarki, gotowana kasza jaglana, fasola z puszki, przyprawy, ciut mąki ziemniaczanej i jajka :D

    • Julka19602

      Julka19602

      18 lutego 2021, 17:35

      Dzięki zrobię uwielbiam pasztety nigdy nie jadłam warzywnego ale chętnie spróbuję

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:48

      jest przepyszny, pierwszy zjedliśmy jako smarowidło do chleba ...bo był dość...luźny, teraz dokładnie, dwa razy odcedziłam z płynów, mam nadzieję że konstytencja będzie bardziej zwarta :D ( a jak nie ...to znowu będzie smarowidło)

  • izabela19681

    izabela19681

    18 lutego 2021, 16:05

    Dobry zięć to skarb, trzeba o niego dbać :)

    • Beata465

      Beata465

      18 lutego 2021, 17:05

      obaj są dobrzy :D i dbam , przynajmniej o ich podniebienia

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.