- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Znajomi (46)
Ulubione
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 29553 |
Komentarzy: | 380 |
Założony: | 21 listopada 2012 |
Ostatni wpis: | 19 stycznia 2018 |
kobieta, 40 lat, Wrocław
163 cm, 60.00 kg więcej o mnie
Postępy w odchudzaniu
Masa ciała
POMIDOROWA Z MAKARONEM SHITAKI
ŚNIADANIE, ok. 8.00 chleb żytni z jajecznicą na ostro i oliwkami.
zupa pomidorowa z makaronem shirataki i nasionami chia.
koktajl truskawkowy z miętą i limonką.
chleb pełnoziarnisty z twarożkiem, rzodkiewką, pomidorem, świeżą bazylią, dynią i nasionami chia.
W składzie zero chemii, co jest rzadkie w owych czasach.
zupa z soczewicy i pasta z chilli
Zupa z soczewicy z płatkami migdałów
pasta z chilli. Osta jak diabli czyli dokładnie taka jak trzeba :)
składniki:
-soczewica (kolor bez znaczenia, ja użyłam żółtej i pomarańczowej)
- płatki owsiane- dodałam naprawdę niedużo owsianych -
- opcjonalnie - koperek, kolendra suszona, sól, pieprz -cebula, czosnek
Wykonanie:
Soczewice zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy- często mieszając żeby się nie przypaliła. W międzyczasie, podsmażamy na łyżce oliwy (może być olej kokosowy albo masło klarowane) ,drobno pokrojoną cebulę i czosnek.
Gdy soczewica przybierze podczas gotowania bardzo gęstą konsystencję, dorzucamy podsmażoną cebulę i przyprawy i odrobinę płatków owsianych.
Mieszamy i przelewamy masę o wsmarowanego masłem i posypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego albo formy aluminiowej.
Pieczemy w temp. 180 przez 45 minut.
Oto rozpoczęłam hodowlę ziół na kuchennym parapecie. Juz kiedyś miałam wyhodowana pietruszkę, koper i kolendrę, ale postanowiłam pójść o krok dalej i w tym roku dorzuciłam lawendę, melisę, tymianek, lubczyk, rozmaryn, bazylię, oregano, szczypiorek i coś tak jeszcze.
I MIESIĄC PÓŹNIEJ:
N czczo: szklanka ciepłej wody z cytryną
Śn; Owsianka (płatki żytnie, jagody goji, śliwka suszona, orzechy włoskie, 20 ml mleka sojowego, syrop z drzew palmowych NEERA)
Obiad: grillowana filet indyka z cytrynowa nutą, fasolka zielona gotowana na parze.
podwieczorek: plaster świeżego ananasa, 3 kromki maca.
kolacja: 3 kromki chleba zwykłaego z dzemem bez masła i pół szkl. leka !!! Masakra, nie tak wygląda odealna kolacja, ale miałam taką ochotę na słodnie że nie wiem...wolałam dżem niskosłodzony od czekolady czy batonika.
Powyżej: wczorajsza kolacja. Twarożek chudy z tuńczykiem, czarnymi oliwkami, szczypiorkiem i orzechem, połączone jogurtem nat.
Poniżej: śniadanie wczorajsze: kanapki z pasta serowo- tuńczykową i orzeszkanmi PINI.
Śniadanie dzisiaj, poniżej: owsianka na ciepło.
Skład: płatki zbożowe, jagody goji, mieszanka studencka, 2 suszone śliwki, wszystko to wcześniej namoczone i podgotowane z mlekiem sojowym waniliowym. Na koniec dodatek syropu z drzew palmowym NEERA posypane kardamonem i imbirem. I do obiadu głodna po takim śniadaniu nie chodzę.
POWYŻEJ: Z TEGO PRZYRZĄDZAM ZAZWYCZAJ OWSIANKĘ, OCZYWIŚCIE KOT NIE JEST SKŁADNIKIEM, TAK SIĘ JAKOŚ USTAWIŁ, CHYBA CHCIAŁ ZAISTNIEĆ :))
A tu kilka kupionych i przydatnych produktów: