Temat: Jaglanka

Przepis na dobrą śniadaniowa jaglanke poszukiwany:)

BeAWoman napisał(a):

A taka bez mleka jest zjadliwa ? 

Jak najbardziej, jeśli ma odpowiednie dodatki.

Płatki jaglane na mleku+len+dodatki jak widac.Pycha:)

Pasek wagi

Ja najczęściej robię nie na platkach a na kaszy. Gotuje na wodzie z olejem kokosowyn do miękkośći , do miseczki daje lyzke masła orzechowego, odrobinę ksylitolu, cynamon, banana i daktyle, dodaje ciepła kasze i mieszkam. Połączenie slodkie pyszną i zdrowe :D

Ja zawsze jaglankę robię na wodzie. Gdy jest mnóstwo innych składników, to w ogóle nie czuć różnicy.

Moja ulubiona to ta z dodatkiem cappuccino ;) kasze gotuje na mleku i dodaje łyżeczkę kawy w proszku :) pycha

ja gotuje na wodzie,wydaje mleczko kokosowe i owocow, lubie z  jagodami, pyszna jest z gruszka . Czasem odrobina miodu. Mozna dodac wszystko ci sie lubi

Czy można dodać płatki śniadaniowe do jaglanki? 

Do kaszy jaglanej przekonałam się dopiero jakiś rok temu. Od tego czasu nie ma tygodnia bez jaglanki. Nauczyłam się wielu przepisów, które pozwalają urozmaicać jedzenie. Kasza jaglana ma przede wszystkim wiele cennych wartości odżywczych. Polecam wszystkim przyjrzeć się jej znacznie baczniej. Jak śniadanie to tylko jaglana z jabłkiem.

Jestem specem do jaglanek :D moje ulubione:

klasyk jaglany:

  • 70g płatków jaglanych
  • 15g odzywki białkowej
  • 4 daktyle
  • 5g surowych ziaren kakao
  • 10g masła migdałowego
  • zalane mlekiem lub wodą

Budyń jaglany:

  • 50g kaszy jaglanej - gotuję z cynamonem, imbirem,skórką pomarańczową
  • dodaje małego banana
  • dodaje mleko kokosowe
  • dodaje 10g odżywki waniliowej
  • całość miksuje
  • na wierz: syrop z agawy, prażone orzechy lub pestki/siemię, jakiś owoc, np. maliny

jaglanka na ciepło:

  • 60g płatków jaglanych gotuję na mleku
  • z 10g chia
  • 10g odżywki białkowej
  • na wierzch owoce :)

A możesz wrzucić ile to ma kcal z tymi odżywkami,masłami,mlekami,syropami itd. na porcje? ;) Bo mnie tu chyba wygląda bliżej kcal mojego obiadu niż przekąski czy śniadania ..

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.