Temat: Sernik bez spodu?

chciałabym upiec coś na święta i znalazłam fajne przepisy na serniki, ale mam pytanie. 
Czy jeśli w przepisie jest podany spód do ciasta mogę go pominąć? Są serniki bez spodów i wychodzą dobre, więc jak myślicie wyjdzie czy nie?
Pasek wagi
ja kiedyś robiłam nowojorski, powinien mieć cieniutki spód ale też go pominęłam i wyszedł :) tak więc rób śmiało, tylko połóż papier do pieczenia na spód
Ja tez piekłam kiedyż bez spodu i był dobry. :D
u mnie w domu całe życie piekło się sernik bez spodu
poszukaj przepisu na typowy "sernik wiedeński" on jest bez ciasta :)
Pasek wagi
Zawsze możesz wyłożyć pokruszonymi ciasteczkami spód :)

Eyrene napisał(a):

Zawsze możesz wyłożyć pokruszonymi ciasteczkami spód :)

Właśnie, nie raz robiłam sernik na takim spodzie i muszę przyznać, że wychodzi cacy :)
ja też robię sernik bez spodu i wychodzi smacznie :)
ok, dzięki za wszystkie rady, w takim razie zrobię chyba ciasteczkowy spód ;>
Pasek wagi
Sernik Bożeny Dykiel wypróbuj, prosty, szybki, bez spodu, przepis wygogluj. Poza tym na spód nadają się też herbatniki na przykład ;)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.