Temat: olej zamiast kostki margaryny?

W przepisie mam 150gr kostki margaryny.. Niestety nie posiadam, a muszę szybko upiec pierniczki :) Czy zamiast kostki margaryny mogę dodać oleju rzepakowego? I ile jego dać w ml?
olej zamiast margaryny do pierniczków (?!?) o tym nie słyszałam
pierniki to chyba ciasto w stylu kruchym -to olej odpada raczej
chcoiaz na piernikach sie znam...
Nie bardzo wg mnie.No chyba,ze margarynę dodaje się stopiona,to wtedy może się udac.
Pasek wagi

ar1es1 napisał(a):

Nie bardzo wg mnie.No chyba,ze margarynę dodaje się stopiona,to wtedy może się udac.
no właśnie się topi tą margaryne razem z cukrem i miodem, więc się zastanawiam, czy można dać olej
Ja kiedyś tak zrobiłam i nie wyszło ale może za dużo oleju dodałam
Nieee :D Przeciez topisz ja tylko do polaczenia skladnikow,pozniej ta margaryna zastyga dzieki czemu wychodzi Ci po upieczeniu kruche ciasto...No gdzie olej zamiast margaryny ;/ kanapke tez posmarujesz olejem jak Ci masla zabraknie?

monka1986 napisał(a):

pierniki to chyba ciasto w stylu kruchym -to olej odpada raczejchcoiaz na piernikach sie znam...

Niekoniecznie, może nie być kruche. I jeśli  to ma być taki piernik jak do keksówki, to próbuj, co tam.
Pasek wagi
Lepiej lec do sklepu po margarynę,szkoda ew.zmarnowac reszte skladnikow...
Pasek wagi
a masło .?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.