- Dołączył: 2012-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 127
21 listopada 2013, 15:39
W przepisie mam 150gr kostki margaryny.. Niestety nie posiadam, a muszę szybko upiec pierniczki :) Czy zamiast kostki margaryny mogę dodać oleju rzepakowego? I ile jego dać w ml?
21 listopada 2013, 15:43
olej zamiast margaryny do pierniczków (?!?) o tym nie słyszałam
21 listopada 2013, 15:44
pierniki to chyba ciasto w stylu kruchym -to olej odpada raczej
chcoiaz na piernikach sie znam...
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
21 listopada 2013, 15:46
Nie bardzo wg mnie.No chyba,ze margarynę dodaje się stopiona,to wtedy może się udac.
- Dołączył: 2012-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 127
21 listopada 2013, 15:49
ar1es1 napisał(a):
Nie bardzo wg mnie.No chyba,ze margarynę dodaje się stopiona,to wtedy może się udac.
no właśnie się topi tą margaryne razem z cukrem i miodem, więc się zastanawiam, czy można dać olej
21 listopada 2013, 16:04
Ja kiedyś tak zrobiłam i nie wyszło ale może za dużo oleju dodałam
- Dołączył: 2011-09-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1272
21 listopada 2013, 16:05
Nieee :D Przeciez topisz ja tylko do polaczenia skladnikow,pozniej ta margaryna zastyga dzieki czemu wychodzi Ci po upieczeniu kruche ciasto...No gdzie olej zamiast margaryny ;/ kanapke tez posmarujesz olejem jak Ci masla zabraknie?
- Dołączył: 2007-07-02
- Miasto: Wro
- Liczba postów: 8570
21 listopada 2013, 16:07
monka1986 napisał(a):
pierniki to chyba ciasto w stylu kruchym -to olej odpada raczejchcoiaz na piernikach sie znam...
Niekoniecznie, może nie być kruche. I jeśli to ma być taki piernik jak do keksówki, to próbuj, co tam.
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
21 listopada 2013, 16:07
Lepiej lec do sklepu po margarynę,szkoda ew.zmarnowac reszte skladnikow...