5 września 2013, 17:04
Jutro na sniadanie po raz pierwszy chce sobie zrobic owsianke, nigdy wczesniej jej nie przyrzadzalam...
Zamierzam zrobic ja tak; ok. 5 lyzek gorskich platkow owsianych zalac szklanka mleka i zagotowac tak zeby platki byly napeczniale i miekkie, oslodzic do smaku, potem do gotowej owsianki wkroic banana i ewentualnie dodac troszke cynamonu
Czy jesli zrobie to tak to wyjdzie smaczna? Czy moze powinnam cos zmienic, cos dodac lub odjac? ;)
- Dołączył: 2013-07-07
- Miasto: Daleko
- Liczba postów: 953
6 września 2013, 01:29
ja wkladam na ,5 min do mikroflowki:)
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
7 września 2013, 20:11
Ja płatki zalewam wieczorem wrzątkiem i zostawiam pod przykryciem. Rano chwilkę podgrzewam (gdy chcę zjeść ciepłą lub jeśli dodaję trochę kaszy manny czy budyniu) lub od razu daję owoce, jogurt i jakieś źródło NNKT i wcinam :) Chyba każdy musi znaleźć sposób na taką wersję jaka mu najbardziej posmakuje :)
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
7 września 2013, 22:35
zalewam gorącym mlekiem albo wrzątkiem i zostawiam do napęcznienia
- Dołączył: 2013-07-23
- Miasto: białystok
- Liczba postów: 3044
9 września 2013, 22:10
zalej wrzątkiem przykryj na pare minut i bedzie dobra :))