Temat: Tak się robi owsiankę?

Jutro na sniadanie po raz pierwszy chce sobie zrobic owsianke, nigdy wczesniej jej nie przyrzadzalam...

Zamierzam zrobic ja tak; ok. 5 lyzek gorskich platkow owsianych zalac szklanka mleka i zagotowac tak zeby platki byly napeczniale i miekkie, oslodzic do smaku, potem do gotowej owsianki wkroic banana i ewentualnie dodac troszke cynamonu

Czy jesli zrobie to tak to wyjdzie smaczna? Czy moze powinnam cos zmienic, cos dodac lub odjac? ;)
ja wkladam na ,5 min do mikroflowki:)
Pasek wagi
Ja płatki zalewam wieczorem wrzątkiem i zostawiam pod przykryciem. Rano chwilkę podgrzewam (gdy chcę zjeść ciepłą lub jeśli dodaję trochę kaszy manny czy budyniu) lub od razu daję owoce, jogurt i jakieś źródło NNKT i wcinam :) Chyba każdy musi znaleźć sposób na taką wersję jaka mu najbardziej posmakuje :) 
zalewam gorącym mlekiem albo wrzątkiem i zostawiam do napęcznienia
zalej wrzątkiem przykryj na pare minut i bedzie dobra :))

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.