Temat: Czy wy warzywa na patelnie smażycie czy gotujecie ?

bo ja zawsze gotowałam bo mi szkoda kcal na olej a wy jak robicie ?
smażę na patelni. Bez przesady- łyżeczka oliwy jeszcze nikogo nie zabiła.
ja rozpuszczam pół kostki rosołowej w pół szklance wody i zalewam na patelni :)
Pasek wagi
smaze na oliwie , bez przesady 
na oliwie ; ) 
Pasek wagi
dobre te warzywa??
Pasek wagi
tłuszcz jest potrzebny, żeby wszystkie witaminy z warzyw się wchłonęły, dlatego smażę na niewielkiej ilości oleju/oliwy
ewulka: dobre, jem często w zimie, szczególnie kiedy nie mam czasu na gotowanie, dodać 2 jajka sadzone i obiad z głowy
ja gotuje na parze.
Pasek wagi
smaze, pol lyzki oleju to 4o kcal, a przciez tluszcze sa bardzo potrzebne.
na oliwie z oliwek, tluszcz tez potrzebny jest, a takie ilosci nikogo nie utuczą przeciez
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.