- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 171
1 lipca 2013, 10:39
bo ja zawsze gotowałam bo mi szkoda kcal na olej a wy jak robicie ?
- Dołączył: 2013-04-05
- Miasto: Wolverhampton
- Liczba postów: 833
1 lipca 2013, 11:09
smażę na odrobinie oleju rzepakowego, jakaś łyżeczka. inaczej nie wchłoną się witaminy
1 lipca 2013, 11:11
smażę na patelni bez oleju, po prostu wrzucam i dusze pod przykryciem :D
- Dołączył: 2013-01-04
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2765
1 lipca 2013, 11:13
ja zwykle smażę na łyżce oliwy, do tego jem ryż, jajka sadzone itp. A czasami wrzucam do wody, gotuję z piersią z kurczaka i mam taką zupę :)
- Dołączył: 2013-06-05
- Miasto: Września
- Liczba postów: 1750
1 lipca 2013, 11:17
witaminy A,D,E,K są rozpuszczane w tłuszczach, więc tłuszcz jest wskazany do warzyw !
- Dołączył: 2009-08-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2937
1 lipca 2013, 11:27
Szkoda Ci kalori na tłuszcz do warzyw? Jest to jedna z najgłupszych rzeczy jakie widziałam na Vitali. Serio. Przebiłaś diety: 5 kg w 7 dni.
Czy twoim zdaniem zdrowy tłuszcz zmienia się w tłuszcz na biodrach? Czy ty masz choć minimalne pojęcie o własnym ciele?
- Dołączył: 2011-06-20
- Miasto: Wajsówka
- Liczba postów: 6849
1 lipca 2013, 11:35
Ja też smażę na oleju, jak nie mam zdrowego to biorę taki zwykły leję kropelkę i ręcznikiem papierowym roznoszę na całą patelnię :) Uwielbiam warzywka na patelnię, są różne ostatnio mi przypadła do gustu wersja chińska z hortexa chyba i bazylia z lubczykiem :)
- Dołączył: 2012-08-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 191
2 lipca 2013, 16:20
Ani nie smażę, ani nie gotuję. Ja zwykle ... grilluję. :D Mam w swoim zbiorze takową patelnię grillową i korzystam z niej nagminnie. Zdrowiej, niż ze smażonej, a smaczniej, niż gotowane. Jak dla mnie idealny złoty środek!
Edytowany przez CharlotkaGood 2 lipca 2013, 16:20
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
3 lipca 2013, 13:24
na patelni grillowej na oliwie z oliwek, a co do kalorii cóż, dobry tłuszcz jest dla organizmu bardzo ważny, poczytaj trochę o wpływie dobrej oliwy na funkcjonowanie organizmu.
Z tymże kup naprawdę dobrą oliwę - extra virgine, taką żeby była lekko mętna, nie jakiś chłam.
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 171
3 lipca 2013, 16:43
przeciez na virgin nie mozna smazyc jest to oliwa do jedzenia na zimno np.polania sałatki
- Dołączył: 2012-08-16
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 4857
3 lipca 2013, 18:03
Ja smażę albo na oliwie albo jak mam więcej czasu wrzucam na parowar :)