Temat: Czy wy warzywa na patelnie smażycie czy gotujecie ?

bo ja zawsze gotowałam bo mi szkoda kcal na olej a wy jak robicie ?
smażę na odrobinie oleju rzepakowego, jakaś łyżeczka. inaczej nie wchłoną się witaminy
smażę na patelni bez oleju, po prostu wrzucam i dusze pod przykryciem :D
ja zwykle smażę na łyżce oliwy, do tego jem ryż, jajka sadzone itp. A czasami wrzucam do wody, gotuję z piersią z kurczaka i mam taką zupę :)
witaminy A,D,E,K są rozpuszczane w tłuszczach, więc tłuszcz jest wskazany do warzyw !
Szkoda Ci kalori na tłuszcz do warzyw? Jest to jedna z najgłupszych rzeczy jakie widziałam na Vitali. Serio. Przebiłaś diety: 5 kg w 7 dni.
Czy twoim zdaniem zdrowy tłuszcz zmienia się w tłuszcz na biodrach? Czy ty masz choć minimalne pojęcie o własnym ciele?

Ja też smażę na oleju, jak nie mam zdrowego to  biorę taki zwykły leję kropelkę i ręcznikiem papierowym roznoszę na całą patelnię :) Uwielbiam warzywka na patelnię, są różne ostatnio mi przypadła do gustu wersja chińska  z hortexa chyba i bazylia z lubczykiem :)
Ani nie smażę, ani nie gotuję. Ja zwykle ... grilluję. :D Mam w swoim zbiorze takową patelnię grillową i korzystam z niej nagminnie. Zdrowiej, niż ze smażonej, a smaczniej, niż gotowane. Jak dla mnie idealny złoty środek!
na patelni grillowej na oliwie z oliwek, a co do kalorii cóż, dobry tłuszcz jest dla organizmu bardzo ważny, poczytaj trochę o wpływie dobrej oliwy na funkcjonowanie organizmu.
Z tymże kup naprawdę dobrą oliwę - extra virgine, taką żeby była lekko mętna, nie jakiś chłam.
przeciez na virgin nie mozna smazyc jest to oliwa do jedzenia na zimno np.polania sałatki 
Ja smażę albo na oliwie albo jak mam więcej czasu wrzucam na parowar :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.