Temat: poomidorowa:)

co dajecie koncentrat czy przecier pomidorowy

a może pomidory z puszki? lub świeże? - będzie lepsza
przecier
Pasek wagi
przecier pomidorowy z lidla 99 % pomidorów
ja daję pomidory z puszki i trochę koncentratu, bo lubię taka gęstą...do tego brązowy ryż ...ale mi smaka narobilaś
Pasek wagi
im pomidory bardziej przetworzone, tym zdrowsze! więcej likopenu
przecier zdrowszy od soku, a koncentrat od przecieru..

chyba jedyny taki produkt, któremu obróbka cieplna nie szkodzi, a jeszcze pomaga (we własciwosciach pro-zdrowotnych)

Pasek wagi

Lozari napisał(a):

im pomidory bardziej przetworzone, tym zdrowsze! więcej likopenuprzecier zdrowszy od soku, a koncentrat od przecieru..chyba jedyny taki produkt, któremu obróbka cieplna nie szkodzi, a jeszcze pomaga (we własciwosciach pro-zdrowotnych)
To prawda ale wybierać należy te ze słoików, bo w puszkach wyjątkowo dużo BPA do nich przywiera.
Pasek wagi
Przecier pomidorowy ze sklepu albo taki własnej roboty,moja mam zawsze robi ja są pomidorki na działce...pycha...:P
Pasek wagi
Koncentrat. 
przecier plus pomidor
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.