Temat: Szpinak - przepisy.

Znacie jakieś ciekawe przepisy na dania ze szpinakiem? Znajduję głównie takie do których trzeba dodać śmietanę, nie można tego jakoś zastąpić? Żeby nie było takie kaloryczne. 
Pasek wagi
W North Fish jest fajna tortilla, wszystkich składników nie pamiętam, bo jej nie jadłam, ale zapamiętałam to, co mi się spodobało najbardziej - grillowany łosoś, ser mozzarella i szpinak :)
Pasek wagi
A mi bardzo smakuje ciemny makaron takie wstążki grubsze ze szpinakiem na masełku. Mniam!
Pasek wagi

tusqawa napisał(a):

Ja ostatnio zrobiłam szpinak z mozarellą, dałam jeszcze pół szklanki mleka i zagęściłam łyżką mąki graham, wyszedł mi taki fajny lekko ciągnący się sos :D

Ciekawe jest też połączenie z serkiew wiejskim i to tym light bo jest smaczniejszy niż normlany.

Dixie1985 napisał(a):

Tomekk86 napisał(a):

chyba facet na forum to dziwne zjawisko skoro żadna z was mi nie odpisała:), ale spokojnie wszystko wziąłem w swoje ręce leciała ostatnio jakaś reklama dania Lubelli szybko z patelni kupiłem sobie to danie  i wyszło mi rewelacyjne :), dzięki za inspiracje:P makaron z szpinakiem najlepszy
Ja tez próbowałam - faktycznie smaczne :)

Ja również probowałem i tak samo byłem zaskoczony, że to jest zjadliwe. oczywiście z makaronem ostrożnie trzeba ale samo połączenie jest bardzo dobre.

makraon al dente wspomaga odchudzanie - daje na dłużej uczucie sytości dostarcza tez dużo błonnika - porcja (ok.30 g) zaspokaja aż 1/5 dziennego zapotrzebowania na błonnik, który pomaga oczyszczać oragizm z toksyn

no i szybko się przygotowywuje :)

dr_ozdzowka napisał(a):

W North Fish jest fajna tortilla, wszystkich składników nie pamiętam, bo jej nie jadłam, ale zapamiętałam to, co mi się spodobało najbardziej - grillowany łosoś, ser mozzarella i szpinak :)

Jadłam i też sobie chwalę :) Barrdzo dobry był :) 

A co do serka wiejskiego to on też się rozpuszcza pod wpływem temperatury?

tusqawa napisał(a):

dr_ozdzowka napisał(a):

Jadłam i też sobie chwalę :) Barrdzo dobry był :) A co do serka wiejskiego to on też się rozpuszcza pod wpływem temperatury?

Tak, można go stosować zamiennie do każdego rodzaju serka jaki dodajesz do szpinaku, smacznego ;)

Dixie1985 napisał(a):

makraon al dente wspomaga odchudzanie - daje na dłużej uczucie sytości dostarcza tez dużo błonnika - porcja (ok.30 g) zaspokaja aż 1/5 dziennego zapotrzebowania na błonnik, który pomaga oczyszczać oragizm z toksynno i szybko się przygotowywuje :)

i jak dla mnie to jest najsmaczniejsze źródło błonnika jakie udało mi się jeść...

bodziu napisał(a):

tusqawa napisał(a):

Tak, można go stosować zamiennie do każdego rodzaju serka jaki dodajesz do szpinaku, smacznego ;)
A to nie wiedziałam o tym nawet, muszę wypróbować przy najbliższej okazji  :D
Jak dla mnie makaron to tylko z Lubelli maja najlepsze
fajny sos robi się tez z śmietanki 30% plus kostki rosołowe wychodzi jak sos beszamelowy

Kaliina napisał(a):

Jak dla mnie makaron to tylko z Lubelli maja najlepsze

Dla mnie też, zwłaszcza te pełnoziarniste :) 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.