Temat: oliwki zielone, czy czarne?

Które preferujecie, które uważacie za "zdrowsze"? ;)
No i do jakich potraw je dodajecie? ;)

Poza standardowymi sałatkami uwielbiam też pokroić sobie oliwkę w plasterki i rzucić na kanapkę ;)
Jak jest u Was? ;)
Pasek wagi
do sałatki wolę zielone a na pizzę czy do makaronu czarne :)
Pasek wagi

waniliaa napisał(a):

I jedne i drugie są zdrowe i podobno powinno się jeść kilka sztuk raz dziennie. Osobiście wolę jednak te czarne, są słodsze i fajnie pasują np. do sałatki z pomidorami, fetą i papryką. Dodaję je również do risotta. Zielone wybieram do koreczków lub jem je samodzielnie. Ostatnio posmakowały mi takie nadziewane migdałem :)

Oliwki z migdałem? Zaśliniłam się trochę To jakieś gotowce, czy komponujesz sama?

No tak, do pizzy, do piwa... Ja chyba nie zdawałam sobie sprawy z tego, na jakie ciągoty narażam się zakładając taki temat... Teraz cierp ciało, co chciało...
Pasek wagi
Zdecydowanie wolę czarne. A z serkiem wiejskim i makaronem pełnoziarnistym... mmmm.... :))

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.