- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 stycznia 2013, 21:15
22 stycznia 2013, 21:26
Wrzucasz do wody kostkę rosołową i przyprawy. Czekasz aż się kostka rozpuści a woda zagotuje. Dodajesz koncentrat pomidorowy wg uznania. Tadaaaa. Makaron gotujesz oddzielnie, odcedzasz, przelewasz zimną wodą. Jeśli zawsze jesz zupę zabieloną śmietaną bardziej dietetycznie będzie dodać kefir lub jogurt naturalny.A najbardziej dietetyczna to jest chyba zupa kwaśniewskego. Na nią przepis na pewno znajdziesz na necie
22 stycznia 2013, 21:30
22 stycznia 2013, 21:47
Wrzucasz do wody kostkę rosołową i przyprawy. Czekasz aż się kostka rozpuści a woda zagotuje. Dodajesz koncentrat pomidorowy wg uznania. Tadaaaa. Makaron gotujesz oddzielnie, odcedzasz, przelewasz zimną wodą. Jeśli zawsze jesz zupę zabieloną śmietaną bardziej dietetycznie będzie dodać kefir lub jogurt naturalny.A najbardziej dietetyczna to jest chyba zupa kwaśniewskego. Na nią przepis na pewno znajdziesz na necie
Bleeee, nie uznaje zup na kostkach!!!
Wloszczyzna jest taniutka, a zupa dzieki warzywom wiele ( oj bardzo wiele) zyskuje! Zamiast "wrzucasz kostke rosolowa i przyprawy" wstaw sobie "obierasz wloszczyzne i gotujesz bulion, przyprawiasz."... Pomidorowa robi sie bajecznie prosto :) Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy warzywne! Np brokulowy... pycha!!:)
22 stycznia 2013, 21:53
Ja zawsze robię tak:Myję mięso (porcja rosołowa)Zalewam wodąGotuję, i jak widzę takie brudki które z mięsa się wydobywają to je zbieram na sitkoDodaję kostkę rosołową i włoszczyznęSolę pod koniec gotowania (około1,5godz) Dodaję sok pomidorowy lub przecier pomidorowy Gotuję jeszcze wszystko 5min i dodaję śmietany 18%,na koniec daję koperku;)
23 stycznia 2013, 00:57
Bleeee, nie uznaje zup na kostkach!!!Wloszczyzna jest taniutka, a zupa dzieki warzywom wiele ( oj bardzo wiele) zyskuje! Zamiast "wrzucasz kostke rosolowa i przyprawy" wstaw sobie "obierasz wloszczyzne i gotujesz bulion, przyprawiasz."... Pomidorowa robi sie bajecznie prosto :) Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy warzywne! Np brokulowy... pycha!!:)Wrzucasz do wody kostkę rosołową i przyprawy. Czekasz aż się kostka rozpuści a woda zagotuje. Dodajesz koncentrat pomidorowy wg uznania. Tadaaaa. Makaron gotujesz oddzielnie, odcedzasz, przelewasz zimną wodą. Jeśli zawsze jesz zupę zabieloną śmietaną bardziej dietetycznie będzie dodać kefir lub jogurt naturalny.A najbardziej dietetyczna to jest chyba zupa kwaśniewskego. Na nią przepis na pewno znajdziesz na necie
23 stycznia 2013, 01:39
Edytowany przez agacik33 23 stycznia 2013, 01:42
23 stycznia 2013, 08:38
ja gotuje na kostkach bo szkoda mi wyrzucac wloszczyzne za ktora wydalam kase (chociaz jest tania)
ja zrobilam tak ze ugotowalam marchewki na kostke, jak byly miekkie to je wyciagnelam, z nich zrobilam marchewke z groszkiem , do wody daje koncentrat i smietane
23 stycznia 2013, 09:42
Moja zupa pomidorowa:
celuba, marchewka, pomidory (mogą być z puszki, teraz z puszki są lepsze - 1 puszka). Marchewkę w kostkę, cebulę w piórka - na patelnie, smażysz chwilę ze sobą. Wrzucasz do garnka, dodajesz pomidory + sok z puszki, dolewasz około szklanki wody, gotujesz jakieś 25 minut, przyprawiasz. Ja najczęściej daję zioła prowansalskie, pieprz i odrobinę soli. Żadnych kostek, żadnego mięsa, żadnej mąki i śmietany. Wychodzi genialna.
23 stycznia 2013, 09:56
Edytowany przez Sznoruffka 23 stycznia 2013, 10:00