- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
22 stycznia 2013, 21:15
od dawna chodzi za mna jakas zupa...pomidorowa, moze krupnik...ale ja nie wiem jak taka zupe zrobic.w internecie tyle przepisow ze czlowiek glupieje i w koncu nie wie co wybrac. prosze zatem Was o sprawdzone przepisy. dziękuje!
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4844
22 stycznia 2013, 21:15
Bez kitu nie wiesz jak pomidorową się robi?:D
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4844
22 stycznia 2013, 21:19
Czy nie wiesz jak się dietetyczną robi?:D
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
22 stycznia 2013, 21:19
no nie wiem....generalnie obiady robi mama.ale nie zawsze sa dietetyczne wiec od jakiegos czasu wole sama sobie gotowac.
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4844
22 stycznia 2013, 21:20
aaniaa20 napisał(a):
no nie wiem....generalnie obiady robi mama.ale nie zawsze sa dietetyczne wiec od jakiegos czasu wole sama sobie gotowac.
Ale przeicez zupa pomidorowa jest raczej mało kaloryczna także nawet jako dodasz tej śmietany i dajmy na to ryżu to w takiej porcji pomidorowej będziesz miała raptem około 200kcal;)
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4844
22 stycznia 2013, 21:22
http://www.schudnijmy.pl/przepisy/zupywarzywne/DietetycznaZupaPomidorowa
22 stycznia 2013, 21:22
Wrzucasz do wody kostkę rosołową i przyprawy. Czekasz aż się kostka rozpuści a woda zagotuje. Dodajesz koncentrat pomidorowy wg uznania. Tadaaaa. Makaron gotujesz oddzielnie, odcedzasz, przelewasz zimną wodą. Jeśli zawsze jesz zupę zabieloną śmietaną bardziej dietetycznie będzie dodać kefir lub jogurt naturalny.
A najbardziej dietetyczna to jest chyba zupa kwaśniewskego. Na nią przepis na pewno znajdziesz na necie
Edytowany przez tarnish 22 stycznia 2013, 21:23
22 stycznia 2013, 21:23
na kurczaku udko bez skory wkladasz do zimnej wody i gotujesz dodajesz warzywa , por seler pietruche marchew , zabek czosnku ,do tego puszke pomidorow gotujesz troche bazyli i oregano ale opcjonalnie ... miecho wyciagasz blendujesz zupe ... dodajesz miecho lub nie a i w zesniej sol i pieprz ja tez czesto daje cebule , a na koncu troche fety do talerza ok lyzeczki i skrapiam oliwa z oliwek smacznego
Edytowany przez jagoa 22 stycznia 2013, 21:28
- Dołączył: 2012-03-10
- Miasto: Edinburgh
- Liczba postów: 662
22 stycznia 2013, 21:24
ja robie pomidorową na soku pomidorowym nie używam koncentratu, marchewka pietruszka, cebula, listek, ziele ostra papryka i sól m orska i ryż.... ( oczywiście jakaś kostka schabowa albo korpus kurczaka ) a na koniec natka pietruszki do miseczka i trochę śmietany