- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
27 października 2012, 23:14
Edytowany przez passoasecret 27 października 2012, 23:15
27 października 2012, 23:28
Już kiedyś podawałam ten przepis. Nie wymaga dużo roboty a jest pyszny no i nadaje się dla kogoś na diecie i "zwykłego człowieka". Piersi z kurczaka układasz na blasze na którą wcześniej dajesz cebulę (byle jak pokrojoną). Na piersi (surowe) układasz pieczarki wcześniej podsmażone, możesz dać różne warzywa, jakie lubisz. Na to dajesz sos (majonez, śmietana i ser zółty, wymieszane). Wrzucasz do piekarnika i pieczesz do momentu aż pierzynka (sosik) się nie ze złoci. Sobie możesz zrobić bez sosu, z samym serem, lub tylko warzywami. Do tego kasza gryczana, ryż, ziemniaczki i surówki wszelkiej maści. Co kto lubi i jak woli. Smacznego.
27 października 2012, 23:31
To jeszcze robiłam coś takiego:Roladki z kurczakapiersi z kurczaka tniesz wzdłuż na plastry, trochę rozbijasz i przyprawiasz mocno czym tam lubisz. Na to kładziesz na zmianę pokrojoną w paski paprykę, ogórek konserwowy (tak było w przepisie, ja dałam cebulkę) i ser - żółty albo pleśniowy. Zwijasz w roladkę i okręcasz folią aluminiową. Można to przygotować na parze albo w piekarniku. Podajesz z ryżem, ziemniaczkami albo pieczywkiem. Można na gorąco do obiadku, albo na zimno pokroić na kanapki.
27 października 2012, 23:33
super podoba mi się, ale widze to bardziej w naczyniu żaroodpornym jako taką ala zapiekankę ;) może pod beszamelem?Już kiedyś podawałam ten przepis. Nie wymaga dużo roboty a jest pyszny no i nadaje się dla kogoś na diecie i "zwykłego człowieka". Piersi z kurczaka układasz na blasze na którą wcześniej dajesz cebulę (byle jak pokrojoną). Na piersi (surowe) układasz pieczarki wcześniej podsmażone, możesz dać różne warzywa, jakie lubisz. Na to dajesz sos (majonez, śmietana i ser zółty, wymieszane). Wrzucasz do piekarnika i pieczesz do momentu aż pierzynka (sosik) się nie ze złoci. Sobie możesz zrobić bez sosu, z samym serem, lub tylko warzywami. Do tego kasza gryczana, ryż, ziemniaczki i surówki wszelkiej maści. Co kto lubi i jak woli. Smacznego.
27 października 2012, 23:43
na vitali jest przepis na piers ze szpinakiem :D
Nie robiłam, ale kiedyś jadłam w restauracji i smakowało mi takie połączenie
27 października 2012, 23:46
28 października 2012, 00:02
28 października 2012, 00:14
28 października 2012, 00:26
Nie jem mięsa, bo lubię zwierzęta. Zwierzęta są potwornie traktowane podczas hodowli. Rodzi się taki mały kurczaczek, żyje wśród jakichś prętów, betonu, automatów. Żyje po to, żeby umrzeć. To jak w obozie koncentracyjnym.
28 października 2012, 00:29
Unikasz ziemniaków? Bo jesteś na diecie? Boże, trzymajcie mnie, bo padne... -.-
Milego padania:-) Jesli ktos jest np na diecie Montignaca albo makrobiotycznej, to nie je ziemniakow. Troszke tolerancji:-)
A kurczak ze szpinakiem jest the best:-) Ugotowany na parze szpinak doprawiam roztartym czosnkiem i sola. Na plastry piersi od kurczaka klade ser, a potem szpinak. Zawijam, spinam wykalaczka, pieke. Nie wiem, jak dlugo, robie na czuja, temp. jakies190 st. Troszke rosolem podlewam. Zamiast "normalnego" sera lepiej jest dac kozi twarog, bryndze, ew. fete. Ale dla mnie z kozim najlepsze:-)