Temat: Jakie dodatki będą najlepsze do domowej pizzy?

Zazwyczaj daję: pieczarki, pomidory, cukinie, szynkę i 2-max.4 plasterki sera żółtego.
Co jeszcze można wrzucić na pizzę? Co wy najczęściej dodajecie, by była to pizza faktycznie "light", a nie zawalona różnymi wysokokalorycznymi dodatkami.

Kukurydzy i groszku nie daje ze względu na kaloryczność.
Pasek wagi
Ja zamiast szynki daję salami, do tego zestawu który wymieniłaś dodaję jeszcze paprykę, kukurydzę
Ja nie robię domowej ale zawsze jak zamawiałam pizze to musiałam mieć obowiązkowo oliwki czarne i kukurydze o szynce już nie wspomnę ale możesz dodać też szpinak lub brokuły raz jadlam taką pizze i byłą przepyszna opcji jest mnóstwo.
ja pizzę jem bardzo rzadko więc nie robię żadnych zamienników ;)
uwielbiam wiejską z kiełbasą :)
 No tak,groszek czy kukurydza to po prostu bomba kaloryczna........
ja lubie prosto-pieczarki,ser i cebula,tyle wystarczy.
Dodac mozesz praktycznie wsystko co lubisz ale jesli MUSI byc az tak niskokalorycznie przychodzi mi do glowy jakas chuda drobiowa synka/gyros(piers kurczaka frobno pokrojona,posypana przyprawami,smazona bez tluszczu),brokuły,szpinak,jajko,oliwki czarne/zielone,feta
paprykę :)
zeby miała mniej kcal to można dać smietane wymieszaną z ziołami i serem na to brokuły i pomidor, mało dodatków a niesamowicie pyszna :)
Pasek wagi
groszek na pizzy? fuu:p
a jeżeli przeraża Cię kaloryczność kukurydzy to współczuję i aż nie wiem czy mogę Ci zaproponować brokuła, kurczaka czy cebulę:)
Pomidory suszone(ale nie te z oliwy tylko takie osobno pakowane),szpinak, zamiast sera żółtego może być mozarella,rukola(daje ładny wygląd:),tuńczyk,jeżeli lubisz owoce morza to mogą być krewetki:)
Jak robię pizzę to z zasady nie oszczędzam kalorii. Robię ją rzadko, od święta ;-)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.