Temat: niskokaloryczne obiady

hej! tez macie ten problem ze skomponowaniem jakiegos wartosciowego obiadu, który by nie przekraczał 400-500kcl? chodzi mi głownie o wykorzystanie miesa, makaronu, kasz. Czy sos pomidorowo składający sie z leciutko podsmazanej cebuli, na sladowej ilosci masła do tego dodac wode i koncentrat pomidorowy i mnostwo ziół lekko zagęscic maką z woda i polac ryz,,,, ile to bedzie kcl?
te uwielbiam i jem codziennie
Pasek wagi
Ostatnio warzywa na patelnię stały się moim codziennym obiadem
moim tez :)
i moim a szczegolnie te z hortexu z ziemniaczkami fasolką cukinia papryką kukurydza i cebulką... a do tego zioła z papryką mmm..... pyyycha :) oczywiście w garnuszku je dusze a nie smaże :)
A ja kiedys kupilam z jakiejs innej firmy, pamietam ze opakowanie chyba granatowe bylo i byly te warzywka pyszne- lepsze niz z hortexu
I byly z ryżem :)

Ja ostatnio wynalazłam warzywa z hortexu z przyprawami gotowymi taki zapach się unosił że nawet mój mąż się skusił na warzywka jak nigdy
te co ja kupuje tez maja przyprawy :)

Mi te ż ryżem nie smakują. Najlepsze są te co mają dużą ilość brokułów.

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i gotujemy (lub podsmażamy na małej ilości tłuszczu). Dorzucamy do tego trochę ugotowanego ryżu i brokuł (może być też kalafior). Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Wkładamy całość do piekarnika na kilka minut lub dusimy pod przykryciem na patelni.
Napewno też  będzie dobre coś na zmianę bo warzywa na patelnię mogą się już kiedyś przejeść

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.