Temat: szpinak? jak przyprawić?

wiem że podobno pasuje do rybki i makaronu.. ale jak przyprawić - oprócz tego że czosnkiem??
pozdrawiam:)
ja go podduszam, dodaję przyprawy, na pewno zawsze czosnek, częst odrobina fety lub twarożka, a mój sekret to odrobina mleka, dzięki temu robi sie delikatniejszy.
mozna tac fete czy smietane
czosnek + smietana + vegeta naturalna, mozna dodac parmezanu troche, ja lubie z rozgniecionym wędzonym tofu. ewentualnie mozna dodac jajko - wtedy jest bardziej sycący. 
ja doprawiam zawsze sosem sojowym, wbijam jajko i na koniec dodaję łychę jogurtu naturalnego, do piersi pycha! Chyba sobie jutro go kupię i zrobię, bo mi narobiłaś smaku, a dawno już nie jadłam!
ja dodaje troche czosnku soli pieprzu i mleka sojowego
sól, pieprz, czosnek....w wersji niedietetycznej śmietana;)
kilka opcji o ktorych piszenie dziewczyny wydaja sie smakowite wiec chyba sobie jutro zrobie jak dzis kupie szpinak :)
Pasek wagi

A ma ktoś pomysł na smaczny szpinak, ale bez dodatku czosnku ? 
- nienawidzę czosnku :)
poprostu zrobic go..bez czosnku . niewiem czy chcesz go zrobic samego czy w dodatku, np. naleśniki ze szpinakiem
Ja uwielbiam z makaronem i fetą:
rozmrażam szpinak, daję czosnek (dużo, bo im bardziej czosnkowe tym  dla mnie lepsze, ale zależy od gustu:]), pieprz, sól ziołową, ser - feta (jeśli feta to już nie solę), mascarpone, ricotta, turek figura czy inny tego typu, jaki akurat mam w domu; jeżeli daję inny ser niż feta to wciskam trochę soku z cytryny, najbardziej mi to smakuje, jak jest trochę kwaskowe. Mieszam z ugotowanym razowym makaronem tagliatele (szerokie wstążki), chwilę wszystko razem jeszcze trzymam na gazie, by makaron przeszedł szpinakiem i gotowe :]

- równie smaczne jest bez makaronu,
- jest bardzo sycące,
- można dać tylko odrobinkę makaronu, tak do smaku, by głównym składnikiem był szpinak,
- ostatnio w ramach "obcinania kalorii" daję serek Turek Figura - ma jedynie ok. 85 kcal/100 g, więc porządna łyżka nie sprawi, że potrawa będzie bardzo kaloryczna!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.