- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
5 lutego 2012, 11:22
wiem że podobno pasuje do rybki i makaronu.. ale jak przyprawić - oprócz tego że czosnkiem??
pozdrawiam:)
- Dołączył: 2009-04-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2556
5 lutego 2012, 11:58
ja go podduszam, dodaję przyprawy, na pewno zawsze czosnek, częst odrobina fety lub twarożka, a mój sekret to odrobina mleka, dzięki temu robi sie delikatniejszy.
5 lutego 2012, 12:05
mozna tac fete czy smietane
- Dołączył: 2011-12-01
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 135
5 lutego 2012, 12:07
czosnek + smietana + vegeta naturalna, mozna dodac parmezanu troche, ja lubie z rozgniecionym wędzonym tofu. ewentualnie mozna dodac jajko - wtedy jest bardziej sycący.
5 lutego 2012, 14:05
ja doprawiam zawsze sosem sojowym, wbijam jajko i na koniec dodaję łychę jogurtu naturalnego, do piersi pycha! Chyba sobie jutro go kupię i zrobię, bo mi narobiłaś smaku, a dawno już nie jadłam!
5 lutego 2012, 18:23
ja dodaje troche czosnku soli pieprzu i mleka sojowego
5 lutego 2012, 19:21
sól, pieprz, czosnek....w wersji niedietetycznej śmietana;)
- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3779
7 lutego 2012, 09:17
kilka opcji o ktorych piszenie dziewczyny wydaja sie smakowite wiec chyba sobie jutro zrobie jak dzis kupie szpinak :)
- Dołączył: 2007-12-02
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 60
9 lutego 2012, 11:34
A ma ktoś pomysł na smaczny szpinak, ale bez dodatku czosnku ?
- nienawidzę czosnku :)
- Dołączył: 2009-11-23
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 4231
9 lutego 2012, 12:12
poprostu zrobic go..bez czosnku . niewiem czy chcesz go zrobic samego czy w dodatku, np. naleśniki ze szpinakiem
9 lutego 2012, 13:18
Ja uwielbiam z makaronem i fetą:
rozmrażam szpinak, daję czosnek (dużo, bo im bardziej czosnkowe tym dla mnie lepsze, ale zależy od gustu:]), pieprz, sól ziołową, ser - feta (jeśli feta to już nie solę), mascarpone, ricotta, turek figura czy inny tego typu, jaki akurat mam w domu; jeżeli daję inny ser niż feta to wciskam trochę soku z cytryny, najbardziej mi to smakuje, jak jest trochę kwaskowe. Mieszam z ugotowanym razowym makaronem tagliatele (szerokie wstążki), chwilę wszystko razem jeszcze trzymam na gazie, by makaron przeszedł szpinakiem i gotowe :]
- równie smaczne jest bez makaronu,
- jest bardzo sycące,
- można dać tylko odrobinkę makaronu, tak do smaku, by głównym składnikiem był szpinak,
- ostatnio w ramach "obcinania kalorii" daję serek Turek Figura - ma jedynie ok. 85 kcal/100 g, więc porządna łyżka nie sprawi, że potrawa będzie bardzo kaloryczna!