- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
5 lutego 2012, 11:22
wiem że podobno pasuje do rybki i makaronu.. ale jak przyprawić - oprócz tego że czosnkiem??
pozdrawiam:)
- Dołączył: 2011-11-27
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 814
5 lutego 2012, 11:25
czosnek, cebulka, czosnek granulowany,sól,pieprz, ja dodaje też fete light -PYCHA. Pyszne też jest do jajeczka. A jak
5 lutego 2012, 11:28
jajko mozesz wbić w szpinak i rozbełtać mieszając ....
5 lutego 2012, 11:28
ja robie tak:mrożony szpinak na patelnie teflonową,2-3 jajka gotowane(pokrojone),kilka zabków czosnku(posiekany) i to wszystko do szpinaku.Wczoraj właśnie miałam pychotka
- Dołączył: 2011-09-07
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 2801
5 lutego 2012, 11:32
mozna:
czosnek,
sol ziolowa
pieprz czarny / pieprz ziolowy / pieprz biały
cebulę można
jajko
cytrynę wcisnac
gałkę muszkatołową
niektórzy dają wegetę.
mozna dodac smietane.
wszystko co kto lubi ;) byle smakowalo i nie zabic smaku samego szpinaku.
ale koniecznie czosnek!
- Dołączył: 2012-02-02
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 904
5 lutego 2012, 11:38
Narobiłyscie mi samku! :P Dzisiaj więc na kolację szpinak, akurat mam w zamrażalniku.
5 lutego 2012, 11:42
A ja prosciej i szybciej...i też pycha....
Do rondelka ciut wody z kostką rosołową, później wrzucam szpnak jak się już rozmrozi to przeciskam czosnek + łyżka bielucha i już.... zawsze jadam z piersią z kurczaka i makaronem.... pychotka .........:O)
- Dołączył: 2012-02-02
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 904
5 lutego 2012, 11:46
Dobry pomysł z bieluchem, alternatywa dla smietany ;)
- Dołączył: 2009-03-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 658
5 lutego 2012, 11:51
Na patelnię oliwa, szpinak, czosnek, sól, pieprz i na koniec starty parmezan. Osobiście lubię ze świeżych liściorów.
5 lutego 2012, 11:58
ja zawsze przyprawiam jajkiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową, cebulką ;)