Temat: Mrożone warzywa na patelnie

jak przyrządzacie takie gotowe warzywa na patelnie (mrożone) żeby były bardziej w wersji light, dziś je robiłam pierwszy raz ale zrobiłam tak jak pisze na opakowaniu czyli na oleju i z kiełbasą chłopską, i to raczej nie wyszło zbyt dietetycznie, macie jakieś inne pomysły?
zamiast kiełbaski wrzuć pierś z kurczaka i podsmaż delikatnie na oliwie z oliwek. a potem podduś na wodzie:)
dobra patelnia, bez kiełbasy i jest ok. ja tam trochę piersi bym wrzuciła i koniecznie jakieś zioła :) 
Pasek wagi
a, no i bez oleju - do tego ta dobra patelnia :D
Pasek wagi
A ja je robie na parze.......... mmmmmm pycha :o)
A ja je robie na parze.......... mmmmmm pycha :o)
ale smażyłam na patelni teflonowej i nawet jak smażyłam na oleju to musiałam wcześniej je wyłączyć bo się przypalały a słyszałam ze niektóre dziewczyny je gotują da sie?
tylko i wyłaczenie w parowarze, z ziołami i bez tłuszczu!!!

Zamiast oleju na patelnie to cyknij im trochę wody... i już

 

Ja ostatnio kupiłam sobie superowy trzypoziomowy pojemnik do gotowania na parze w mikrofalówce.

8 minut i obiad gotowy...proste wiec nie koniecznie parowar :o)

Ja uwielbiam warzywka na patelni , tylko ja kupuje je w Auchanie na wagę ;) I robię je na paru kropelkach oleju ;) Gotuję ryż i jem je z ryżem gotowanym ;) Pychotka; ) 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.