8 stycznia 2012, 15:21
jak przyrządzacie takie gotowe warzywa na patelnie (mrożone) żeby były bardziej w wersji light, dziś je robiłam pierwszy raz ale zrobiłam tak jak pisze na opakowaniu czyli na oleju i z kiełbasą chłopską, i to raczej nie wyszło zbyt dietetycznie, macie jakieś inne pomysły?
- Dołączył: 2009-04-13
- Miasto: Magdalenki
- Liczba postów: 131
8 stycznia 2012, 15:23
zamiast kiełbaski wrzuć pierś z kurczaka i podsmaż delikatnie na oliwie z oliwek. a potem podduś na wodzie:)
- Dołączył: 2012-01-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 974
8 stycznia 2012, 15:23
dobra patelnia, bez kiełbasy i jest ok. ja tam trochę piersi bym wrzuciła i koniecznie jakieś zioła :)
- Dołączył: 2012-01-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 974
8 stycznia 2012, 15:23
a, no i bez oleju - do tego ta dobra patelnia :D
8 stycznia 2012, 15:24
A ja je robie na parze.......... mmmmmm pycha :o)
8 stycznia 2012, 15:24
A ja je robie na parze.......... mmmmmm pycha :o)
8 stycznia 2012, 15:25
ale smażyłam na patelni teflonowej i nawet jak smażyłam na oleju to musiałam wcześniej je wyłączyć bo się przypalały a słyszałam ze niektóre dziewczyny je gotują da sie?
- Dołączył: 2011-11-08
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 37
8 stycznia 2012, 15:26
tylko i wyłaczenie w parowarze, z ziołami i bez tłuszczu!!!
8 stycznia 2012, 15:27
Zamiast oleju na patelnie to cyknij im trochę wody... i już
Ja ostatnio kupiłam sobie superowy trzypoziomowy pojemnik do gotowania na parze w mikrofalówce.
8 minut i obiad gotowy...proste wiec nie koniecznie parowar :o)
Edytowany przez AgatkaSalatka 8 stycznia 2012, 15:30
8 stycznia 2012, 15:29
Ja uwielbiam warzywka na patelni , tylko ja kupuje je w Auchanie na wagę ;) I robię je na paru kropelkach oleju ;) Gotuję ryż i jem je z ryżem gotowanym ;) Pychotka; )