20 listopada 2011, 13:45
Hej! mam dzisiaj na obiad piers z kurczaka, zawsze robie ja w bulce, bo tak najprosciej i najszybciej...wiem ile to ma kcl, wiec moze macie jakies fajne przepisy na piers z kury, ale takie bez bulki tartej???
- Dołączył: 2011-10-16
- Miasto: Czeladź
- Liczba postów: 73
20 listopada 2011, 13:59
Przy piersi z kurczaka masz mnostwo mozliwosci,jesli posiadasz grill elektryczny to mozna ja usmazyc bez tluszczu,posypujac ulubionymi przyprawami pod koniec smazenia.Ja osobiscie uwielbiam roznego rodzaju potrawki z kurczaka czyli piers z kurczaka w kosteczke+ulubione warzywa i wychodzi pyszny obiadek.
- Dołączył: 2011-10-16
- Miasto: Czeladź
- Liczba postów: 73
20 listopada 2011, 14:02
Co do twojego pomyslu to nie radze,kiedys tak zrobilam z udkiem,mieso wyszlo bardzo suche a bulka i tak sie nie zrumienila na maksa
- Dołączył: 2010-01-23
- Miasto: Narnia
- Liczba postów: 1553
20 listopada 2011, 14:25
Jestem wege, ale często dla mojego lubego robię tak: kroję pierś w kostkę, dorzucam do warzyw chińskich na patelnie a na koniec mieszam z ryżem/makaronem.
20 listopada 2011, 14:38
ja dzisiaj robie shoarme jak ze sphinxa :)
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
20 listopada 2011, 23:06
3 grudnia 2011, 18:15
ja ostatnio pokroiłam pierś na cienkie plastry, lekko je rozbiłam, włożyłam do środka słupek sera, ogórka, szynki, trochę cebuli, posypałam chilli, zwinęłam w roladkę i posypałam przyprawą do kurczaka, każdą osobno owinęłam w folię aluminiową ( z rękawa wychodzą bardziej suche, jedyny plus to to, że ładniej wyglądają z rękawa).
Lubię pierś gotowaną w bulionie, wszyscy się na mnie dziwnie patrzą, a ja po prostu to lubię. Albo pierś w folii zapiekana z curry i ananasem, czy z warzywami, czasami w naczyniu żaroodpornym układam brokuły, ziemniaki, marchew, cebulę, ogórki kiszone i pierś, posypuję przyprawami.
- Dołączył: 2011-12-02
- Miasto: Barlinek
- Liczba postów: 2
19 grudnia 2011, 00:09
często dodaję drobno pokrojoną pierś do warzyw duszonych na patelni
- Dołączył: 2011-08-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 163
19 grudnia 2011, 10:53
A ja wczoraj zrobiłam fajnie kurczaka...pierwszy raz w takiej marynacie...bez przekonania ale bardzo pyszne:)
Otóż pierś z kurczaka, bądz indyka jak kto woli trzeba natrzec wszelkimi przyprawami jakie się wam tylko podobają, skropić odrobina sosu sojowego i posmarować musztardą...najlepiej jakby była rosyjska albo dijon. ja jeszcze dałam ociupinkę przecieru pomidorowego. wszystko stało w marynacie przez cała noc...nastepnego dnia po prostu ugotowałam na parze przez kilka chwil...dodałam tez warzywa gotowane na parze i obiadek jak sie patrzy....
- Dołączył: 2009-11-03
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 3696
19 grudnia 2011, 11:49
typowa napisał(a):
Jestem wege, ale często dla mojego lubego robię tak:
pierś w kostkę, dorzucam do warzyw chińskich na
a na koniec mieszam z ryżem/makaronem.
Dokładnie
![]()
Do tego sos sojowy i odrobina imbiru jeśli ktoś lubi :)
19 grudnia 2011, 13:48
a ja czasem moczę w białku i w otrębach lub płatkach owsianych i na odrobinie oleju smażę