Temat: Poszukuje fajny przepis na piers z kurczaka

Hej! mam dzisiaj na obiad piers z kurczaka, zawsze robie ja w bulce, bo tak najprosciej i najszybciej...wiem ile to ma kcl, wiec moze macie jakies fajne przepisy na piers z kury, ale takie bez bulki tartej??? 
Przy piersi z kurczaka masz mnostwo mozliwosci,jesli posiadasz grill elektryczny to mozna ja usmazyc bez tluszczu,posypujac ulubionymi przyprawami pod koniec smazenia.Ja osobiscie uwielbiam roznego rodzaju potrawki z kurczaka czyli piers z kurczaka w kosteczke+ulubione warzywa i wychodzi pyszny obiadek.
Pasek wagi
Co do twojego pomyslu to nie radze,kiedys tak zrobilam z udkiem,mieso wyszlo bardzo suche a bulka i tak sie nie zrumienila na maksa
Pasek wagi
Jestem wege, ale często dla mojego lubego robię tak: kroję pierś w kostkę, dorzucam do warzyw chińskich na patelnie a na koniec mieszam z ryżem/makaronem.
Pasek wagi
ja dzisiaj robie shoarme jak ze sphinxa :)
Proponuję coś z mojej stronki Kurczak z warzywami w śmietanie 
Pasek wagi
ja ostatnio pokroiłam pierś na cienkie plastry, lekko je rozbiłam, włożyłam do środka słupek sera, ogórka, szynki, trochę cebuli, posypałam chilli, zwinęłam w roladkę i posypałam przyprawą do kurczaka, każdą osobno owinęłam w folię aluminiową ( z  rękawa wychodzą bardziej suche, jedyny plus to to, że ładniej wyglądają z rękawa).
Lubię pierś gotowaną w bulionie, wszyscy się na mnie dziwnie patrzą, a ja po prostu to lubię. Albo pierś w folii zapiekana z curry i ananasem, czy z warzywami, czasami w naczyniu żaroodpornym układam brokuły, ziemniaki, marchew, cebulę, ogórki kiszone i pierś, posypuję przyprawami.
często dodaję drobno pokrojoną pierś do warzyw duszonych na patelni

A ja wczoraj zrobiłam fajnie kurczaka...pierwszy raz w takiej marynacie...bez przekonania ale bardzo pyszne:)

Otóż pierś z kurczaka, bądz indyka jak kto woli trzeba natrzec wszelkimi przyprawami jakie się wam tylko podobają, skropić odrobina sosu sojowego i posmarować musztardą...najlepiej jakby była rosyjska albo dijon. ja jeszcze dałam ociupinkę przecieru pomidorowego. wszystko stało w marynacie przez cała noc...nastepnego dnia po prostu ugotowałam na parze przez kilka chwil...dodałam tez warzywa gotowane na parze i obiadek jak sie patrzy....

typowa napisał(a):

Jestem wege, ale często dla mojego lubego robię tak:
pierś w kostkę, dorzucam do warzyw chińskich na
a na koniec mieszam z ryżem/makaronem.

Dokładnie Do tego sos sojowy i odrobina imbiru jeśli ktoś lubi :)
a ja czasem moczę w białku i w otrębach lub płatkach owsianych i na odrobinie oleju smażę

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.