Temat: Poszukuje fajny przepis na piers z kurczaka

Hej! mam dzisiaj na obiad piers z kurczaka, zawsze robie ja w bulce, bo tak najprosciej i najszybciej...wiem ile to ma kcl, wiec moze macie jakies fajne przepisy na piers z kury, ale takie bez bulki tartej??? 
Może po prostu w ulubionych ziołach;)?
zrób dobrą marynatę i upiecz ją w piekarniku w worku (rękawie)
ja dzisiaj mam filet z indyka w marynacie z sosu sojowego, jogurtu nat., curry, ziół prowans., pieprzu, czosnku, octu winnego
ja zazwyczaj kroję w małe kosteczki, wrzucam na patelnie ( na patelni jest woda, a nie olej)  przyprawiam ( np. przyprawą gyros/kebab) do tego robię jakąś surówkę z kapusty pekińskiej, pomidorów, ogórków i wcinam :) jak dla mnie pyszne :)
możesz ją cienko pokroić na paski, pomoczyć w maślance z pieprzem, potem obtoczyć pokruszonymi krakersami i upiec w temp 180 ok. 25 - 30min

albo zrobić pierś bez panierki krojąc ją na cienkie plastry, posypać trzeba pieprzem ew. czym tam sobie chcesz i na górę położyć plastry pomidora. Zapiekać w folii aluminiowej w temp. 150 - 180 stopni tez ok. 25 - 30 min
Pasek wagi
pierś + przyprawa do gyrosa/kebaba albo curry i słodka papryka, z oliwa i na patelnie. (są informacje że nie można smażyć na oliwie ale... trudno :))
albo pokruszyć płatki śniadaniowe, zwykłe kukurydziane, zamoczyć pierś w białku jajka, później troche jakichś przypraw do smaku (może być też ta kebabowa, albo po prostu sól, pieprz), obtoczyć w płatkach i do piekarnika na papier do pieczenia :)
albo w samych ziołach
albo w jajku z sezamem (z reguły tak robię mojemu małemu niejadkowi)
można jeszcze z płatkami kukurydzianymi i z miodem :)
a jak bym obtoczyla w bulce tartej i do piekarnika??? bo nie mam aktualnie platek:(((
ja tak nie próbowałam ale może też będzie dobre :) spróbuj, co Ci szkodzi :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.