11 września 2011, 11:20
Wiecie może jak przyrządzić kotleta schabowego w wersjo light ? Nie chcę go smażyć w panierce jak zawsze, chcę zrobić coś innego. Wiem że wołowina nie jest zbyt zdrowa no ale cóż, dzisiaj nie mam wyboru, muszę zjeść albo będę głodować.
Tak więc co proponujecie ?
- Dołączył: 2007-07-10
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 758
11 września 2011, 12:20
na patelni grillowej - 2 łyżki oliwy/oleju żeby nie przywarło, rozgrzać patelnię, doprawione mięsko (wg uznania, sól, pieprz, zioła, czosnek) położyć na patelnię i smażyć. bez żadnych panierek, ja tak robię wszystko. zaczynając od piersi z kurczaka, przez schabowe, ryby, na cukinii skończywszy :) warto sobie sprawić taką patelnię
12 września 2011, 08:01
Ja zawsze jem duszonego :D
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
12 września 2011, 10:15
Na diecie miałam schabowego w ziołach prowansalskich, tylko potem trzeba je zeskrobać zanim dasz na patelnię bo się lubią przypalać ale smaczne są. Wiadomo co kotlet w panierce to kotlet w panierce i ja zawse choć kąsek skubnę od męża ot tak dla poczucia smaku heh.
- Dołączył: 2007-09-28
- Miasto:
- Liczba postów: 408
12 września 2011, 15:40
Na parze ;] tez smaczny, tylko wczesniej proponuję lekko nasolić, dać troszkę czosnku (jesli lubisz) :)A potem do tego surowka :D Mniam
- Dołączył: 2008-01-08
- Miasto: Ndżamena
- Liczba postów: 3142
16 września 2011, 16:56
> >Schab ? mięso pozyskiwane z
> tuszy świńskiej,>Wołowina należy do
> najwartościowszych mięs pod względem wartości
> odżywczych, o czym decyduje podstawowy skład
> chemiczny oraz zawartość składników egzogennych.
właśnie! i dobra, chuda ma kalorii tyle co mięso z piersi kurczaka czy indyka!
- Dołączył: 2010-04-19
- Miasto: Brzozów
- Liczba postów: 357
18 września 2011, 01:13
Panierka działa jak gąbka na tłuszcz.
Sam kotlet zawiera sporo tłuszczy nasyconych, osobiście proponuję przerzucenie się na drób, kurczak, indyk.
- Dołączył: 2009-04-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 141
22 września 2011, 14:52
Ja przyprawiam i wrzucam na patelnię, koniec filozofii ;D Ważne żeby wrzucić na dobrze rozgrzaną, to się tak fajnie zesmaży. Świetnie też smakuje z oregano. Czasami jeszcze dosmażam cebulę z papryką- pycha :D
I polecam schab z Biedronki- zawsze cienko pokrojony ;)
Edytowany przez Trinka 22 września 2011, 14:53
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Paradera
- Liczba postów: 2365
23 września 2011, 10:25
proszę bardzo, program Rewolucja na Talerzu, wersje dietetyczne zwykłych dań, odcinek ze schabowym :D
http://tvnplayer.pl/odcinek,rewolucja-na-talerzu,S01E02,2004.html - Dołączył: 2010-07-24
- Miasto: Kargowa
- Liczba postów: 31
28 lipca 2012, 13:01
polecam bardzo dobry , i dietetyczny kotlet schabowy - kotlet rozbić i dobrze obsypać go ziołami prowansalskimi na patelnie dac minimalnie oleju / lub gdy jest to drób masełka , mmmm , palce lizać :))